Федералната комисия по съобщения заяви в сряда, че планира да

...
Федералната комисия по съобщения заяви в сряда, че планира да
Коментари Харесай

Америка ще субсидира селските райони с 9 милиарда за въвеждането на 5G

Федералната комисия по известия съобщи в сряда, че възнамерява да приключи програмата за субсидиране в размер на 4,5 милиарда $ за въвеждането на 4G – LTE технологии в селската промишленост в страната и вместо това да започва фонд от 9 милиарда $ за навлизането на 5F безжична връзка в труднодостъпните региони в страната. Председателят на FCC Аййт Пай съобщи, че новия фонд ще помогне на операторите да обезпечат 5G мрежи в едва обитаеми, труднодостъпни региони на Съединени американски щати или региони в щати с неравномерен терен.

Новините идват, откакто следствието на FCC през годината откри, че предварителните данни и изследвания, които са направени, когато организацията е създавала фонда за спонсориране на дигитализирането на селските региони към 4G, са неточни. Сега от FCC споделят, че ще прекратят този фонд и ще основат нов, който да се концентрира върху обезпечаването на високоскоростна безжична технология от пето потомство мобилни мрежи, известна като 5G.

Някои специалисти в региона на политиката се тормозят, че американските селски региони ще останат без 5G – технология, на която се залагат големи очаквания и се дава обещание светкавична скорост и дарба да зареди редица нови технологии като самоуправляващи се коли и усъвършенствани прекарвания с виртуална действителност.
Пай сподели, че фондът на FCC има за цел да подсигурява, че селска Америка няма да бъде изоставена, когато става дума за 5G.
„Трябва да подсигуряваме, че 5G ще стеснява, а няма да уголемява цифровото разделяне и че селските американци ще се възползват от всички изгоди, които носят мобилните иновации“, сподели Пай пред медиите.

Едно от основните приложения на 5G в селските елементи на страната е обезпечаването на съгласуваност за точно земеделие и технологии, които усъвършенстват точността и контрола, свързани с развъждането на механически култури и добитък. FCC съобщи, че ще задели минимум 1 милиард $ от фонда, предопределен за внедряването на 5G, във фокус върху прецизните потребности на селското стопанство.
Селското цифрово разделяне
Осигуряването на широколентов интернет достъп до селските региони на страната се оказа гибелен проблем. Въпреки милиардите долари частни вложения и държавни дотации през последните няколко десетилетия, цифрите към момента рисуват притеснителна картина. Приблизително 39 % от американците в селските региони нямат достъп до високоскорестен широколентов интернет, в съпоставяне със единствено 4 % от градските американци, сочи отчет, употребяващ данните от 2016 година

Изграждането на мобилни мрежи в селска Америка е необикновено скъпо, а тук-там е съвсем невероятно. Теренът също постоянно е проблем, защото инсталирането на инфраструктурата е мъчно в планинските региони или където земята е замръзнала през по-голямата част от годината. Но най-голямата преграда постоянно е ниската плътност на популацията. Широколентовите снабдители просто няма по какъв начин да оферират услугата, в случай че не съумеят да съберат задоволително клиенти, които да заплащат за нея, с цел да се изплаща инфраструктурата и да се генерира облага.
Ново начало
Новият 5G фонд ще размени Фаза II от Мобиния фонд – проект, който трябваше да обезпечи федерални пари за подкрепяне на внедряването на 4G LTE услуга в недигитализираните елементи на страната. FCC възнамерява да организира търг, с който да разпредели финансирането, оповестяват от организацията.

„5G има капацитет да донесе доста изгоди за американските частни и бизнес консуматори, в това число безжични мрежи, които са по-отзивчиви, по-сигурни и до 100 пъти по-бързи от днешните 4G – LTE мрежи. Искаме да подсигуряваме, че селските американци ще се възползват от тези преимущества, тъкмо колкото и жителите на огромните градски региони на САЩ“, споделя Пай в своето изказване.

Доклад от FCC, оповестен в сряда откри, че данните предоставяни от Verizon US Cellular и T-Mobile, с цел да се класират за средства във Фаза II на подвижността, не показват тъкмо тестванията за действителна скорост на обслужване в доста селски региони.

„По-конкретно, чиновниците на FCC организираха хиляди проби на скоростта на интернет връзката, с цел да измерят успеваемостта на мрежата и стигнаха до заключението, че картите за покритие на MF-II, показани от избрани мобилни оператори, надвишават действителното покритие и не отразяват неналичието на сигнал на доста места“, споделиха от FCC като показаха, че става въпрос за операторите Verizon, US Cellular и T-Mobile.
Какви са проектите?
Докладът предлага преустановяване на програмата „Фаза II от проекта за мобилност“ и правене на наставление за санкционирането на операторите, които са подали недостоверна информация. Служител на FCC съобщи, че Пай не има намерение да подхваща дейности по наложително задължаване на операторите да изградят мобилна мрежа в изчезналите региони, защото не е установено еднопосочно, че операторите са тези, които са дали погрешни данни, с цел да заблуждават съзнателно организацията.

Асоциацията за конкурентоспособни оператори, която съставлява безжични оператори в селските региони, съобщи, че отчетът удостоверява казаното от индустриалната група от известно време, което е, че параметрите, открити от FCC за събиране на данните, не са били задоволителни за приемане на надеждна карта.

„Благодаря на FCC за констатациите им, че първичните карти за покритите зони са изрично недействителни и незадоволителни и за фокусирането на организацията върху подобряването на достъпа на селските поданици в Америка до интернет.“, добавя Пай.

Бери сподели, че приветства рекомендацията на отчета за възстановяване на събирането на данни за основаването на по-точни карти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР