Федералната авиационна администрация на САЩ най-накрая публикува (справка – PDF

...
Федералната авиационна администрация на САЩ най-накрая публикува (справка – PDF
Коментари Харесай

СпейсЕкс най-накрая получи разрешение, за да изстреля Стархопър на височина 150 метра

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати най-сетне разгласява (справка – PDF файл) позволение, което дава опция на СпейсЕкс да организира идния полет на “Стархопър ” на височина 150 метра. Полетът може да е реалност още идната нощ след 00:00 ч. българско време. 

Напомням на читателите, че “Стархопър ” съставлява първообраз на гигантския галактически транспортен съд “Старшип ”, който Илон Мъск строи, за да осъществи пилотирани галактически полети до Луната и Марс. 

На 25-ти юли “Стархопър ” осъществя своя пръв свободен полет, в границите на който доближи до скромната височина от 18 метра. Илон Мъск пожела идващото изстрелване на височина 200 метра да бъде реалност още през първата половина на август, само че Федералната авиационна администрация се заинати и отхвърли да даде лиценз. Основното безпокойство, представено от бюрократите – липсвал изчерпателен разбор на заплахите. Изглежда обаче, че СпейсЕкс най-сетне са съумели да покрият условията и в този момент е обещано позволение – правилно, не за 200-метров полет, а за 150-метров. Все отново – изцяло задоволителен за потребностите на частната компанията.

Това ще е и последната задача на “Стархопър ”. Следват полетите на пълномащабните орбитални прототипи – “Старшип 1 ” и “Старшип 2 ”. Единият от тях се строи в Бока Чика, а другият – във Флорида.

Очакванията са един от двата прототипа да излети още до края на 2019-та или при започване на 2020-та година – като ще се реализират височини от 20 километра и нагоре.

Кадър от предходен тест на Стархопър – 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР