Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ възнамерява да открие причините

...
Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ възнамерява да открие причините
Коментари Харесай

Разследват експлозията на прототипа на космическия кораб Starship

Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати има намерение да открие аргументите за детонацията на прототипа на американския галактически транспортен съд Starship от по време на проби, извършени във Тексас, осведоми ТАСС. Както се показва в изказване, „ сигурността е приоритет за FAA при регулирането на комерсиалния галактически превоз “. " FAA ще следи следствието на несполучливото кацане на прототипа на SpaceX на Starship SN9 в Бока Чика, Тексас ", сподели представител. " Въпреки че това беше безпилотен тестов полет, следствието ще откри повода за днешния неуспех и вероятните пътища за възстановяване на сигурността при по-нататъшна работа по тази стратегия.
Припомняме, че първообраз галактически транспортен съд, планиран да лети до Марс, експлодира при кацане по време на тестванията на тестовата площадка. SN9 с конус на носа и стабилизатори се изкачи на височина към 10 километра , след което трябваше да направи гладко кацане на тестовата площадка. Прототипът не кацна отвесно и експлодира при допиране на асфалтовата поставка, ситуирана до стартовата площадка.
 Секунди преди старта: SpaceX отсрочи изстрелването на ракетата Falcon 9 Секунди преди старта: SpaceX отсрочи изстрелването на ракетата Falcon 9
Компанията на Илон Мъск Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) отсрочи изстрелването на ракетата Falcon 9 до " не по-рано от недел...
През декември 2020 година сходни проби на предходния първообраз SN8, по време на които той се изкачи на височина над 12 километра, също приключиха с детонация при кацане. Космическият транспортен съд за многократна приложимост Starship е планиран за полети до Марс и е предопределен за 100 души . По-рано ръководителят на SpaceX Илон Мъск съобщи, че първият тестов полет на галактическия транспортен съд в нискоземната орбита евентуално ще се състои през 2021 година Той обаче не изключи, че първите полети на Starship „ може да не се получат “ заради обстоятелството, че компанията „ оперира на неразучена територия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР