Федерален съдия в четвъртък отхвърли искането за прекратяване на наказателно

...
Федерален съдия в четвъртък отхвърли искането за прекратяване на наказателно
Коментари Харесай

Съд отхвърли иск на Тръмп за прекратяване на дело

Федерален арбитър в четвъртък отхвърли настояването за преустановяване на наказателно дело против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Делото е за незаконно, оповестява " Ройтерс ".

Решението на американския областен арбитър Ейлийн Кенън във Флорида пристигна единствено часове след чуване, в което юристите му твърдяха , че главното обвиняване в тази ситуация е неразбираемо.

Кенън, която беше назначена на поста си от Тръмп, реши, че въпросът " заслужава съществено разглеждане ", само че не би трябвало да се взема решение на този стадий.

Тръмп, републиканският противник на президента Джо Байдън на изборите през ноември, пледира почтен по обвинителен акт от 40 точки, който го упреква в нелегално взимане на чувствителни държавни документи със себе си, когато напусна Белия дом през 2021 година

Това е едно от четирите престъпни каузи,  които се водят против него

По време на чуването Кенън също уточни, че е малко евентуално да се съгласи с настрана искане на Тръмп за преустановяване на делото на съображение, че той е счел документите за " персонални ", а не за държавна благосъстоятелност. Този въпрос може да бъде прегледан по време на процеса, сподели тя.
 Върховният съд на Съединени американски щати разреши Тръмп да взе участие в изборите
Върховният съд на Съединени американски щати разреши Тръмп да взе участие в изборите

След като редица щати използваха 14-та корекция, с цел да го спрат

Тръмп е подал голям брой правосъдни искове по своите четири наказателни каузи преди изборите. Ако успее да си върне президентския пост, той ще има властта да приключи двете федерални каузи против него, макар че нямаше да може да спре двете каузи, заведени според щатското законодателство.

В този случай юристите на Тръмп са създали пет други аргумента за отдръпване, които могат да бъдат прегледани в бъдещи чувания, които към момента не са планувани.

Времето на осъществяване на процеса е нестабилно. Специалният прокурор на Съединени американски щати Джак Смит изиска начало през юли, до момента в който Тръмп предложи август, макар че твърди, че процесът не би трябвало да се организира преди изборите.

Правните маневри на Тръмп доведоха до известни триумфи и в други случаи.

Федерално дело, което го упреква в противозаконен опит да анулира загубата му от Байдън на изборите през 2020 година, е спряно, защото Върховният съд преглежда неговия мотив,  за дейности, подхванати като президент.

Дело за подривна активност е в невъзможност, защото арбитър обмисля дали да в профил основния прокурор поради сантиментална връзка с зависещ.

Процесът против Тръмп , включващо парите, платени на порнозвезда, трябваше да стартира на 25 март, само че също може да бъде отсрочен.
 Съдия отстрани Тръмп от бюлетината в Илинойс
Съдия отстрани Тръмп от бюлетината в Илинойс

Нови проблеми за някогашния президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР