Фаворитът за кандидат за президент на американските демократи Джо Байдън

...
Фаворитът за кандидат за президент на американските демократи Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън би взел републиканец за вицепрезидент, за да пребори Тръмп

Фаворитът за претендент за президент на американските демократи Джо Байдън би се явил на избори с вицепрезидент републиканец. Това съобщи той по време на кампанийно събитие.

Байдън към този момент наподобява като най-силната кандидатура, която демократите могат да изправят против президента Доналд Тръмп. Той се надява да завоюва поддръжката за умерените демократи, самостоятелните и недоволните от Тръмп републиканци, като очевидно е подготвен да одобри и политик от другата партия в екипа си.

По време на събитието обаче той посочи, че няма никого поради и че " свестните " републиканци би трябвало да се изправят против Тръмп.

През 2008 година починалият сенатор Джон Маккейн направи опит да вкара в бюлетината си политик от друга партия - Джо Либерман, който първо бе демократ, а след това - самостоятелен. Партийният напън обаче го принуди да избере вместо него Сара Пейлин.

77-годишният Байдън бе вицепрезидент на Барак Обама в продължение на два мандата и е прекарал 35 години в Конгреса. Прогресивните демократи го подлагат на критика, че не протяга ръка към лявото крило на партията и няма предпочитание да реформира политическата система. Основните му противници са точно техни представители – Елизабет Уорън и Бърни Сандърс. По време на акцията си Байдън е казвал, че бил желал вицепрезидентът му да бъде човек от различен етнос или жена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР