Фармацевтичните компании GlaxoSmithKline Plc и Vir Biotechnology съобщиха в понеделник,

...
Фармацевтичните компании GlaxoSmithKline Plc и Vir Biotechnology съобщиха в понеделник,
Коментари Харесай

Лечението с антитела на GlaxoSmithKline и Vir намалява хоспитализациите и смъртността при Covid-19



Фармацевтичните компании GlaxoSmithKline Plc и Vir Biotechnology оповестиха в понеделник, че крайните резултати от изследване в последна фаза на техните моноклонални антитела удостоверяват, че има доста понижаване на  хоспитализацията и смъртността измежду високорисковите пациенти с Covid-19, когато тези антитела бъдат предоставени при започване на болестта, предава Ройтерс.

Още през март двете компании оповестиха, че, откакто междинни данни от провеждано изследване демонстрираха понижаване с 85% на хоспитализацията и на смъртните случаи измежду пациентите с висок риск от хоспитализация.

Лекарството - сотровимаб (sotrovimab) към този момент получи през май позволение за незабавна приложимост от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA), като и Европейската организация по медикаментите (EMA) също го поддържа.

Vir и GlaxoSmithKline обявиха в понеделник, че Националните здравни институти на Съединени американски щати (NIH) предлагат сотровимаб за лекуване на високорискови, нехоспитализирани пациенти с лек до сдържан Covid-19.

Изглежда, че лекарството " резервира интензивност “ по отношение на актуалните ковид разновидности, които са обект на безпокойствие, показва NIH в обновените си насоки.

В изследване на 1057 пациенти, лекуването със сотровимаб е довел до 79% понижаване на риска от хоспитализация за повече от 24 часа или на гибел заради някаква причина, оповестиха двете фармацевтични компании в понеделник.

Сотровимаб принадлежи към клас медикаменти, наречени моноклонални антитела, които имитират естествените антитела, генерирани от тялото за битка с инфекцията.

Подобни лечения, създадени от съперниците Regeneron и Eli Lilly, са утвърдени от американските регулатори за лекуване на нехоспитализирани пациенти с Covid-19.

GlaxoSmithKline Plc съобщи, че в този момент тества сотровимаб като интрамускулна инжекция, което би било по-удобно, в сравнение с посредством интравенозно преливане, което е сегашния метод на приложение на лекарството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР