Фармацевтичната компания Merck & Co Inc и нейният партньор Ridgeback

...
Фармацевтичната компания Merck & Co Inc и нейният партньор Ridgeback
Коментари Харесай

Експериментално лекарство за COVID-19

Фармацевтичната компания Merck & Co Inc и нейният сътрудник Ridgeback Biotherapeutics обявиха в сряда, че са почнали записване на пациенти за късен стадий на изпитване (Фаза 3) на пробното им лекарство молнупиравир (molnupiravir) за предварителна защита на зараза с COVID-19, оповестява Ройтерс, съобщи БНР.

Пероралното антивирусно лекарство ще бъде проучено при над 1300 доброволци, с цел да се види дали може да предотврати разпространяването на ковид. През юни Merck съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати се е съгласило да заплати към 1,2 милиарда $ за 1,7 милиона курса на пробното лекуване на COVID-19, в случай че е потвърдено, че то работи в настрана течащо огромно изпитване, което е позволено от американските регулаторни органи.

Новото изследване на късен стадий включва участници, които са на възраст минимум 18 години и остават в едно домакинство с някой, инфектиран със знаменателен COVID-19. " Тъй като пандемията продължава да се развива и се оповестяват скокове на инфектираните на доста места по света, значимо е да проучим нови способи за отбрана на хората, изложени на ковид, от заразяване със знаменателен COVID-19. Ако успеем, молнупиравир може да обезпечи значима спомагателна алтернатива за понижаване на тежестта на COVID-19 за нашата общност ", отбелязва Ник Карцонис, старши вицепрезидент на Merck Research Laboratories. Очаква се първите резултати от проучването да бъдат получени през втората половина на 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР