Фандъкова, вместо да пращаш зам.-кметове и главния си архитект по

...
Фандъкова, вместо да пращаш зам.-кметове и главния си архитект по
Коментари Харесай

Защо поне веднъж… Поне веднъж, бе, Фандъкова!

Фандъкова, вместо да пращаш зам.-кметове и основния си проектант по телевизионните студия, да опровергават и атакуват недоволните жители, най-малко един път се замисли. Защо им е на хората да не харесват ремонтите? Не ти ли идва мислено, че може да са прави?
Да са прави, че има корупция в поръчките и наливането на десетки милиони в избрани компании и планове? Да са прави, че на основния проектант Червен бряг може да му е по размер, само че София не е? Че зам.-кметът по превоза не схваща толкоз, колкото му се желае на него и на родителите му? Че хората не подлагат на критика поради политически дивиденти, а тъй като обичат града, в който живеят? Не виждаш ли, че половината поправки – меко казано, - припомнят обувките за мъртъвци? Че се крадат пари, влагат се некачествени, само че по-евтини материали. Че се строи безобразно и безредно? Защо постоянно ти и партийната мощ, която представляваш в общината, сте прави, а всички останали са неточни, злонамерени, черногледи, пристрастни, неразбиращи, неуки, платени?

Защо?! Фандъкова, в действителност ли не си чувала, че при предходния основен проектант корупцията е била като „ добър ден “? Може да са клюки, само че ти какво направи, с цел да ги разсееш, опровергаеш или докажеш? Не сторвайки това дали не продължи практиката?

Сегашният - Здравко Здравков, при встъпването в служба разгласи, че щял да трансформира София в Рим. Чувала ли си по-голяма нелепост? Заместникът ти по превоза Крусев два дни – 4 и 5 октомври – повтаря ли повтаря, за качеството и периодите на ремонтите следното: А/ Сроковете няма да се спазят, тъй като през юли валяло повече от трийсет дни (юли има 31 дни, та какъв брой повече?). Б/ Сменяла се подземната връзка. Той и проектантите не са ли знаели това преди този момент? По-голяма нелепост чувала ли си скоро?! В/ Плочките били неравни, тъй като не можело да има идеално гладка и равна повърхност… Уникално, нали? Г/ Проектът бил публично обсъждан и признат от комисия, в която членували архитекти и специалисти, даже политици… „ Експерти, даже политици “… Това ти го коментирай. Нормалният разсъдък отхвърля. Д/ Столичани да изчакат завършек на ремонтите и тогава щели да си трансформират мнението. Ами в случай че ремонтите са сговнясани? Преремонтиране ли ще почне? Е/ Ако плановете не се изпълнели както би трябвало, щели да се постановат огромни гроби и неустойки. Фандъкова, хората не са идиоти и знаят, че всяка санкция или друга глоба ще бъдат протестирани в съда. А там я камилата, я камиларят... Особено в случай че е имало " разговор " под масата. Или това в Столична община е невероятно?... Може ли да покажеш документ за наложени и събрани санкции? Ж/ Плочките са криви, тъй като би трябвало да водят водата. .. Това е напряко нечовешко. Как никой не се бе сетил?!

Фандъкова, уволни Крусев. Ще спечелиш. Градът и популацията му - също. Ако не го направиш, ще е несъмнено, че индивидът е необходим тъкмо подобен.

И нещо, което на пръв взор няма връзка с изложеното дотук. Преди година внесохме документално запитване в общината, която ръководиш. Искахме информация с какви коли се возите ти и твоите заместници, шефове на дирекции и отдели, шефове на общински компании, управлението на на Общинския съвет и партийните групи в него. Намерението ни беше столичани да узнаят какви служебни коли возят значимите птици в общината и какъв брой ни коства това на нас, данъкоплатците. Защото, нали, точно ние, плащаме ремонтите и вашите улеснения? Не получихме отговор. За сметка на това упреците, че жителите не схващат нищо, само че все мрънкат, не стопират. Самоуверени, самодоволни, надменни и безпардонни общински шефове – това ли е твоят модел?

Фандъкова, има доста общо сред проблемите с ремонтите, потъващите милиони в противоречиви планове и съмненията за корупция. Официалното и настойчиво отказване единствено ускорява подозренията. Наистина ли вярваш, че някой има вяра, сблъсквайки се всеки ден с дереджето в квартали, улици и услуги в столицата?

Един образец. Рудолф Джулиано е кмет на Ню Йорк два мандата – от 1994 до 2001 година Сложна персона, претърпял упреци, възходи и сривове. През интервала му на кмет се случват някои знаменателни неща. Престъпността в града спада с 42%. Кражбите на коли понижават с към 60 на 100! Местните налози и такси понижават с 21%. Жизненият стандарт на нюйоркчани се покачва съвсем два пъти. От „ столица на престъпността “ Ню Йорк влиза в Топ 5 на най-безопасните за живеене градове в Съединени американски щати. Това са едрите линии. В детайлностите влизат нарастването на вложенията, огромните планове, откриването на работни места, спортуването на възпитаници и студенти, обществените придобивки и прочие Ще кажеш: Това е Ню Йорк. Да, по този начин е. Населението на града е над 8 млн души, а на метрополния регион – над 22 млн души. И знаеш ли, Фандъкова, държавното управление на Ню Йорк не е доста по-голямо от състава на Столична община. И се оправя сполучливо с ръководството на община единайсет пъти по-голяма от София. Разбира се, това се отнася и за твоите прародители. Ето единствено някои от тайните на този триумф. Една от най-важните длъжности в кметството на Ню Йорк е публичният прокурор. Нещо като омбудсман, само че прилагащ съвсем боен надзор върху всеки изхарчен $ и всеки подписан контракт. Осен това там работи Обществен съвет. В него влизат цивилен организации и свободни жители. Всеки член на съвета поставя клетва да пази ползите на локалното население и да следи какво се случва в 59-те административни окръга на града. Всеки месец обществено се регистрират приходите от паркиране, такси, лицензи и прочие Нещо да кажеш?

Фандъкова, жителите не са злонамерени. Просто ни писна от неналичието на бистрота, лицемерието и назидателния звук на общинарите – изпод до върха. До теб. Това е идеалното изискване за спорове. Затова: най-малко един път, Фандъкова, най-малко един път повярвай на жителите. Немалко от тях са по-можещи, по-интелигентни, по-честни и по-чисти от някои членове на твоя екип. И желаят да живеят в естествена среда, да работят обикновено и да отглеждат децата си обикновено. Повярвай им. Поне един път, бе, Фандъкова. Нищо няма да ти стане… И не изключвай вероятността някои от тези край теб да те възприемат като огромна бяла птица, която могат да пускат на пързалката.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР