Фалшивият и нечист мед стана обичайно срещан на пазара последните

...
Фалшивият и нечист мед стана обичайно срещан на пазара последните
Коментари Харесай

Как да разберем дали медът е истински с помощта на свещ

Фалшивият и мръсен мед стана всекидневно срещан на пазара последните години, макар желанията на хората към 100 % натуралния пчелен мед.

За страдание, постоянно е допустимо да нямате доверие на етикетите, на които е упоменато, че медът е чист. Поради огромното многообразие от мед, който се предлага по магазините, и огромния брой захарни сиропи или други съставки, с които недобросъвестните производители го пълнят, се постанова тестването му в домашни условия. От своя страна, нито един способ за инспекция на качеството на меда и дома не е изцяло сполучлив.

Има разнообразни способи за тестване на същинския мед, с цел да се види дали е разбъркан с вода или други захарни сиропи. Нито един от тези способи обаче не може да каже дали медът е органически или не, само че най-малко демонстрират ненапълно дали това, което сте купили, е единствено мед или е подправен с някои други субстанции като глюкоза, нишесте, креда, царевичен сироп, захар и други.

Един от тези способи е благодарение на кибритените клечки. За да приложите този способ, би трябвало да вземете кибритени клечки и да ги забодете с върховете им в мед. След което да премахнете непотребния мед и да ги запалите с горяща свещ. Ако клечките за кибрит се възпламенят, значи, че медът е с положително качество. Фалшивият мед няма да се възпламени, заради наличието на влага в него.

Можете да употребявате и някои памучни фитили на свещи. Този способ ревизира единствено дали има налична добавена вода в меда, която може да предотврати изгарянето му. Потопете памучен тампон или памучен фитил на свещ в малко мед и изтръскайте непотребното. Опитайте се да запалите памучния тампон или фитила, като ги дръжте над пламъка на свещ. Чистият мед ще изгори. Ако гори елементарно, тогава евентуално няма добавена вода, само че може да има или няма добавени други субстанции.

Ако откаже да гори или вместо това издаде пукащ тон, евентуално е да има високо наличие на добавена вода, която се е абсорбирала от фитила.

 Истински мед

Може също просто да държите запалена съчка към меда. Ако медът е натурален, ще се стопи и няма да стартира да “съска ” незабавно.

А с цел да е тествате положителния усет на вашия буркан с мед, не проспускайте да приготвите на всички у дома:

- слепени меденки;

- меден кекс;

- торта Медовик.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР