Фалшиви златни бижута с примеси на ниски цени заливат групите

...
Фалшиви златни бижута с примеси на ниски цени заливат групите
Коментари Харесай

Фалшиво злато залива онлайн пазара

Фалшиви " златни " бижута с примеси на ниски цени заливат групите за продажби в обществените мрежи. Накитите менте се оферират извънредно интензивно по време на пандемията, а измамите зачестяват с повишаването на златото, заяви Нова ТВ.

Най-честите злоупотреби са свързани с предложение на артикули с по-ниска непорочност на златото и даже замяната му със напълно друг материал, което намалява цената на пръстена или гривната в пъти.

Според професионалния златар Димитър Алексиев, който има 50 години опит зад тила си, става дума за класическа машинация, при която примамени от ниски цени, клиентите купуват бижута с неразбираем състав и качество.

Ръст в опитите за продажба на подправени златни бижута през последните месеци регистрират и от сектора. С повишаването на златото и изместването на търговията в интернет лъжливите предложения стават от ден на ден, предизвестява дилърът на валута и злато Мартин Миланов.

За да се избегнат фалшификатите, специалистите поучават деликатно да ревизираме търговците - даже тези, които продават в интернет. Всеки от тях би трябвало да е регистриран, а бижутата - да са съпроводено от документ за качество.

Значително порастват и измамите при златните монети и кюлчетата, предизвестяват дилърите. Разпознаването на фалшификатите става най-вече по външни белези, защото детайлните изображения и надписи от оригинала мъчно могат да бъдат повторени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР