ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Недалновидното българско гостоприемство

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Една неточност във връзка с външната политика е позволена. Две - озадачават, само че три - надвишават допустимото и повдигат въпроса за политическата просвета на българските ръководещи.

Три образеца. През 1999 година Бил Клинтън посещава България. Тогавашният президент Петър Стоянов провежда величествен протест пред храма " Александър Невски ". Това е първото посещаване на американски президент в нашата страна. Стотици рейсове доставят от провинцията въодушевени посрещачи. Български и американски флагове радостно посрещат и изпращат всяко изречение на двамата президенти. Американски бомби падат в прилежаща Югославия, някои даже на българска територия, само че тези обстоятелства не се взимат под внимание от уредниците. Българо-американската дружба е по-важна от 140-сте хиляди жертви, които са изгубили живота си в прилежащата на България страна. Коренно друга е картината при идващото посещаване на Клинтън, единствено час и половина от София. Нашите гръцки съседи, солидарни с православните християни в Югославия, посрещат американския президент с развалени домати вместо с рози.

През 2016 година Бойко Борисов провежда голям протест в чест на Манфред Вебер. Според българските медии и политолози немецът е сигурният ръководител на европейската комисия. Нито ред, нито дума подозрение не може да има! Под въздействието на въодушевената аудитория в " Арена Армеец ", Вебер даде обещание да вкара незабавно страната ни в " Шенген ". Обещание което в следствие не помни. Във всеобщата българска еуфория, неколкократните негативни мнения на Еманюел Макрон за Вебер, не трансформираха с нищо изявленията. Френският президент даже напусна дипломатическия звук с определението, че Вебер е некадърен да ръководи едно детско учебно заведение. Политическият български хайлайф остана непромукаем за протичащото се в Брюксел, Париж и Берлин. В следствие неуспехът на немеца бе посрещнат като гръм от ясно небе.

25 септември т.г. Италия ликува. За първи път една жена ще бъде ръководител на министерския съвет на 60-сет милионната страна, създател на Европейски Съюз. Само дни преди гласуването, Урсула фон дер Лайен на посещаване във Вашингтон, застанала спокойно пред американското знаме, се обръща към италианските гласоподаватели със закана, че в случай че не гласоподават както би трябвало, Европа разполага със средства, да ги вкара в правия път. Вмешателството на председателката на комисията в изборния развой на Италия провокира всеобщо отрицание и в европарламента няколко депутати започнаха акция за нейното премахване, посредством гласоподаване на избор на съмнение. Изказването на Фон дер Лайен е капката, която преля търпението на милиони европейци. То съответствува с митингите на многочислената арменска диаспора, която се надига против политиката водена персонално от нея към агресора на Армения - диктаторът Илхам Алиев. Те питат Европа, с нашата кръв ли ще плащате азереската газ?! И тъкмо в този миг, българските ръководещи постилат " червен килим " на най-омразната европейска чиновничка, която по всяка възможност, ще остане доста мъчно до края на мандата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР