ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Кой получава най-високите заплати в Германия?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Най-добре платените работни места в Германия са в региона на медицината, технологиите и финансите. Това излиза наяве от изследване за заплатите от 2022 година Професията на служащия и промишлеността, в която работи, обаче не са единствените фактори, които дефинират заплатата. Местоположението и размера на компанията също оказват въздействие върху размера на приходите, демонстрира изследването.

Според събраните данни междинната брутна годишна заплата В Германия е 51,009 евро. Разлика има и според от пола. Жените печелят приблизително 40 533 евро бруто годишно, а мъжете - 47 320 евро. Нивото на отговорност, което служащият поема в компанията, също е от значително значение. Брутната заплата на мениджърите е 86 349 евро годишно, до момента в който експертите, които не дават отговор за други служащи, получават приблизително 43 628 евро.

Най-доходоносните специалности

Както и предходните години, най-добре платени са множеството висшисти. Лекарите са измежду най-добре печелещите със междинна заплата от 78 317 евро. В това няма и нищо чудно - те носят огромна отговорност за своите пациенти и професионалните условия към тях са изключително високи. Това се възнаграждава уместно.

На второ място са чиновниците в областта на пласмента и продажбите, които се намират в горната част на класацията главно с помощта на гъвкавото установяване на заплатата, която при тях постоянно зависи от бонуси. Консултантите по мениджмънт се оправят със комплицирани провокации, които би трябвало да се вземат решение бързо и гъвкаво. Затова те също получават високи заплати и надлежно се подреждат на трето място. При чиновниците в продажбите междинната годишна брутна заплата е към 62,000 евро.

Сред специалностите без академично обучение най-добре печелят финансовите специалисти. Те могат да чакат междинна брутна годишна заплата от 43 175 евро. Веднага след тях се подреждат ИТ-експертите (42 758 евро) и експертите по човешки запаси (42 011 евро).

Разлики съгласно района

Регионалните разлики са огромни. В Южна Германия да вземем за пример се печели добре, до момента в който хората в Мекленбург-Предна Померания получават най-ниските заплати. Трудещите се в провинция Хесен са най-добре платените в Германия. Класацията по градове следва това разделяне. На първо място се подрежда Франкфурт на Майн, където междинната брутна заплата е 54 080 евро. В Мюнхен е 53 886 евро, а в Щутгарт - 53 592 евро. От изследването излиза наяве също по този начин, че чиновниците в източните федерални провинции не престават да получават доста по-малко от тези в Западна Германия. Разликата в заплатите сред Изтока и Запада е 22%.

Размерът на компанията също има значение

По принцип, когато става въпрос за заплати, колкото по-голяма е компанията, толкоз по-добро е заплащането. Докладът за заплатите през 2022 година демонстрира, че тази наклонност се резервира. Според събраните данни фирмите с над 5000 чиновници заплащат най-вече на своите чиновници. Малките и междинните компании с най-много 500 чиновници заплащат с към 15 000 евро по-малко. Най-малките предприятия в Германия - тези с най-много 50 чиновници, заплащат минимум.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР