ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Русия е в делириум

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
180 дни делириум. Писателят Андрей Филимонов за " спецоперацията " като национална болест:

Единственото невероятно нещо в " съветския мир " е мирният живот. Всичко останало, всевъзможни нападателни дейности, даже и бомбардирането на мислени нацисти с същински атомни бомби, е изцяло евентуално. Ако на следващия ден (или днес) бъде осъществена нуклеарна офанзива против Киев, на народа на Русия ще му бъде казано, че това е вярното и само допустимо решение. И 86 % от популацията евентуално ще се изкаже в поддръжка на това. Освен в случай че, несъмнено, нямат време да създадат изследване по този въпрос преди идването на " отговора ".

Преди шест месеца страната се оказа в делириума на вманиачен, захласнат от фикс идея за великолепие и гонене по едно и също време, в свят, в който няма логичност и морал, а причинно-следствените връзки са разрушени.

Накратко, клиничната картина на делириума е следната:

1. Объркване

„ Правото “ на Русия да нападна Украйна беше целесъобразно с обстоятелството, че тя сякаш била „ изкуствена страна, измислена от Ленин “. Почти незабавно в окупираните украински територии започнаха да се издигат монументи на Ленин.

2. Откъсване от действителността

Започвайки войната, бомбардирайки Киев, Харков и други градове, Русия очакваше, че украинският народ ще посрещне нейната войска с цветя. Когато това не се случи, от Кремъл се ядосаха и оповестиха, че ще превъзпитават „ неправилните “ украинци.

3. Патологична неистина

Крайцерът “Москва ”, флагманът на Черноморския флот, потъна самичък, без никаква причина. Боеприпасите се взривиха сами на военното летище в Крим. Жертвите измежду цивилното население на Украйна се случват, тъй като самият зложелател обстрелва градовете си. Ние не сме отговорни за нищо. Труповете в Буча са ни подхвърлени, също така те мърдат.

4. Абсурдни условия

Вътре в страната е неразрешено да се употребява думата " война ", неразрешено е изразяването на лично мнение, неразрешено е съчувствието на жертвите на експанзията. Останалият свят би трябвало да ни обича. Целият свят, който не ни обича, би трябвало да бъде погубен.

5. Извратена логичност

За да популяризират починалите във войната, с техните имена назовават улиците на съветските градове. Списъците на починалите са засекретени.

6. Морална деградация

Всеки погубен боец е огромна полза за фамилията му. Мъртъв той коства 7 милиона - невиждани пари, които в никакъв случай не би могъл да завоюва приживе.

7. Садизъм

Всички, които не показват примирение, са обречени да страдат. Те ще бъдат подложени на оскърбление, заплашване, отнемане от работа и независимост.

Ето с такава картина на света страната живее непрестанно към този момент 180 дни, без да си поема въздух, без вяра, че този призрачен сън в миналото ще свърши. Болестта прогресира и с огромна възможност рано или късно ще докара до раздробяване на целия организъм.

Андрей Филимонов – публицист, публицист

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР