ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Служебният кабинет на Радев ще бъде изправен пред тежки предизвикателства

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Повече от ясно е, че съставът на служебния кабинет на президента Румен Радев е съвсем подготвен. Предсрочните парламентарни избори бяха предстоящи още от момента, в който бе излъчено съдружно държавно управление от разнородни, а някои и без идеология нови политически обединения, водени от една единствена цел - упражняването на властта поради произлизащите от нея благини и материални придобивки. И това бе потвърдено във времето с работата на проваления кабинет " Петков ", образуван от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Демократична България ". Нулева битка с корупцията, законодателна инфантилност, непросветеност, противоречиви покупко-продажби и меморандуми, другарски, роднински и фамилни назначения, доста неистини и същинска замяна белязаха ръководството на Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Корнелия Нинова, Даниел Лорер и компания.
От тук нататък, какъвто и да е съставът на служебното държавно управление на президента Румен Радев, членовете му би трябвало да встъпят във властта с ясна визия и предварителна конфигурация, че ще ръководят в извънредно напрегната и комплицирана интернационална конюнктура (война в Украйна) страна, която е изправена пред консилиум от рецесии - политическа, енергийна, финансова, икономическа, здравна, инфлационна.

Служебните министри и министър председател ще бъдат подложени на яростни многопластови и разнопосочни вътрешнополитически офанзиви - и от " ляво ", и от " дясно " и от " център ". И това ще е по този начин, освен с цел да си натрупат партийни дивиденти за идния цивилен избор през октомври от другите политически водачи, само че и с цел да се пречи посредством осведомителни интервенции на работата на членовете на държавното управление, заради боязън от опасения, че ще осветят далаверите на предшестващите ги.

Служебните министри и министър председател би трябвало да имат " крепък тил ", тъй като " сопите " по него ще бъдат доста, дебели и с непрестанен интензитет. Те ще са натоварени освен със комплицираната задача да стабилизират индикаторите на България с нови контракти за доставки, само че и да претъпят оптимално провалите от неизбежните рецесии, които е доста евентуално да извадят хората на улицата. Негарантираните газови доставки от кабинета " Петков " неимоверно ще доведат до повишаване на цените на тока и парното, а като прибавим към тях и продоволствения инфлационен колапс и продължаващия скок на питателните артикули от първа нужда, очертаващите се зимни месеци ще бъдат инфарктни за изпълнителната власт.

Трябва също по този начин да се регистрира, че провокациите за служебния кабинет е доста евентуално да се разтеглят напред във времето, заради невъзможността на определеното през месец октомври 48-о Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР