ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Make love, not war!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Ивайло МИХАЙЛОВ

Почти два месеца война. Пълномащабна, смъртоносна… В центъра на Източна Европа, съвсем на границата ни… Не желаех да пиша за това, тъй като страстта надвива над всяка рационална мисъл. Но насъбраните до момента обстоятелства, информация, дезинформация и контрадезинформация, не ме оставят на мира.

На първо място не разбирам индивидите, които са съгласни, още по-лошо: които желаят да умират индивиди. Явно не всички сме излезли от неандерталската пещера, в която мощният печели. Или не желаеме да прочетем (поне грамотните) още веднъж правилата на Великата Френска Революция – Свобода, Равенство, Братство…

И Волтер:”Не одобрявам мнението ти, само че бих дал живота си, с цел да можеш да го изкажеш”!

Къде видяхте тук война, кръв, пролята от двайсетгодишни младежи?

След две ужасни войни, за които никой не желае и да си спомня, Европа се прероди. Дори и с Желязна завеса, доживя мирното ѝ срутване. Не помним танковете на Чарли Пойнт в Берлин през 1953, не помним Карибската рецесия през 1961 даже забравяме Пражката Пролет 1968. Полша през 1980 се отърва…

Какво помним от 20 век?

Войните (подчертавам – войните!) в Югославия. Колко бяха, скъпи миролюбци? А, главен въпрос – КОЙ стартира? Кръв се пролива, когато някой стартира война. Кой лиши автономията на Косово да вземем за пример? Забрани вестниците, малкия екран и Университета на майчин език? И вкара специфични полицейски сили за омиротворяване? А! Не беше ли Милошевич? И в случай че приказваме за „ лимитирана специфична военна операция”, в която НЯМА пълномащабна война с танкове, артилерия и пехота на непозната територия, а единствено удари по военни и инфраструктурни обекти, (включително Телевизионна кула)? Някой пожела ли да „ денацифицира” посредством промяна на държавното управление тази другояче толкоз обичана наша съседка?

О, обичана опорка: ИРАК! Дааам, а бе, четете историята, индивиди, тъй като това е човешко, а не бомбите… Саддам завладя за часове Държавата Кувейт, перлата на Залива, финансовия център на Арабския свят. Защо му трябваше? И да, това беше пълномащабна война, с цел да бъде предпазена независимостта на една държава…Но кой стартира войната – Саддам…

Либия (а бе по какъв начин забравихте, че нашите медици там щяха да бъдат обезглавени по подправено обвиняване в СПИН афера)??? Или че Муамар смъкна пътнически аероплан?

Сирия – ИДИЛ и хммм, да не забравяме, последната руска военна база в Средиземно море…

Пропуснах Афганистан, само че пък след Брежнев все ми се ще да го пропущам.

Не приемайте, че не правя оценка живота на починалите безсмислено хора в тези гореизброени войни. Само давам мотив за размисъл – кой стартира да лее безсмислено кръв. Защото истината е тъкмо там – война се стартира от някого, и този някой е АГРЕСОРЪТ, негова е виновността за започването на кръвопролитието. Няма ДОБРА война!

А в този момент войната е на морската ни граница. Странно, българската история с всички обстоятелства потвърждава, че тази война е на територията на Стара Велика България. Така да се каже, Фанагория гори… Ако се поинтересувате, скъпи български псевдопатриотари, в Ютюб има доста рашистки видеоистории на Крим да вземем за пример, но те някак си пропущат, че тази област в средата на първи век е била част от тази Стара Велика България (в историята на московските владетели нама и помен от тази България). Ех, в случай че знаеха тези наши патриотари по какъв начин ни затриват и преиначават историята, дали щяха да веят знамената на отричащата ни империя (на Злото)?

Та като част от нашия исторически корен, напряко не мога да си показва, че днешните украинци са доста по-различни от нас. Дали и те си имат Боко Тиквата? А Деса Тежката артилерия? О, за Поцинковани кофи съм сигурен, имат доста стомана. Сигурно си имат и някой Болен Сидеров, щото един лилипутьо щял да ги „ денацифизира”? Или Де.. а бе не ги разбирам тия работи.

Та неприятните ни родственици на Днепър създали някакъв Майдан, и решили че от тук до края на света ще са украинци. Дори запалили един българин през 2014, и като чисти нацисти пребили с тояги несъмнено десетина комуняги, дето си вършат национални републики под път и над път. Но… представете си едни зелени човечета, отново там, някъде във времето и пространството ( за пространството се чува, че се казвало Крим), се появяват, вършат си най-разни референдуми, и против тях едни никакви украински войски дори не се пробват да ги умиротворяват! А бе нацита украински! А в този момент, тези същите, ненамерени във пространството, само че дълго търсени (8 години) във времето, се оказва, че би трябвало да бъдат денацифизирани!!!

Дамм, доста близки родственици сме с украинците. „ Черепи” и там дал Бог, и мутри, и схеми всевъзможни. Нещо ми се коства обаче, че на хората им се желае да живеят като в гнилия запад, дето няма нищо безплатно, сиренето е с пари, а всеки желае с труд и познания да ги прави тези пусти пари…Чух, че не им бил апетитен киселецът на оня лилипутьо. А пък у нас една псевдоикономистка не дава и една краставица от Казанлък да замине за гладните украински краставохвъргачки..

Стана доста дълго. Дано ви стигне времето, да прочетете.

Не оправдавайте АГРЕСОРА, постоянно е единствено един!

Make love, not war!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР