ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

След вчерашното шествие, правителството трябва да прати поне бронежилетки на Украйна

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Емил Соколов, историк и политически анализатор, Фейсбук:

" След вчерашното шествие, държавното управление би трябвало да прати най-малко бронежилетки на Украйна. Причините са няколко:

1. Ако приемем, че 84% от българите са срещу България да прати военна помощ на Украйна, би трябвало да разгледаме за коя партия гласоподават обичайно тези хора. Много е евентуално това да са гласоподаватели на Българска социалистическа партия, " Възраждане ", Движение за права и свободи и ГЕРБ. " Продължаваме промяната " няма да завоюват поддръжката на тези хора, тъй като твърдото им говорене против Русия няма по какъв начин да им се хареса. Решението да не пращаме оръжие на Украйна обаче може да отблъсне хората, които в действителност гласоподават за Политическа партия.

2. На митинга участваха министри и депутати от ръководещите. Те бяха най-вече от Политическа партия и Демократична България. Гражданите се радваха, че представителите им са там. Никой не се опита да ги изгони. Много е допустимо 16% от жителите (вероятно са повече), които желаят да се изпрати оръжие на Украйна, да са хора, които гласоподават за Политическа партия и Демократична България. На последните избори Политическа партия взе 25%, а Демократична България 6%, което би могло да значи, че огромна част от последователите на тези две партии упорстват България да прати оръжие на Украйна. Когато Политическа партия и Демократична България се пробват да угодят на другите 84%, които не гласоподават за тях, те губят поддръжката на тези 16%, които гласоподават за тях и ги поддържат.

3. При липса на съответни данни това са спекулации. Ясно е обаче, че поддръжката за Украйна в българското общество не е дребна. Тази поддръжка е евентуално да е тъкмо измежду хората, които са проевропейски настроени, образовани и припознават Политическа партия и Демократична България като свои народни представители. Когато Политическа партия и Демократична България ги пренебрегват, те не печелят поддръжката на хората, които обичайно гласоподават за други партии. Правят обаче по този начин, че хората, които ги поддържат, губят доверие в тях, тъй като не се усещат показани в Народното събрание. Това е догадка, която ръководещите би трябвало да прегледат. Обществените настройки не се мерят само в проценти за и срещу ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР