ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Заради назначение на Румен Радев имаме сегашната цена на газа

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на икономиста и политически анализатор Евгений Кънев:

В политиката думите са съвсем всичко, в случай че не всичко в обществения облик на политика.

Какво желае да ни каже президентът Радев с настояването за незабавни резултати в енергетиката, прегърнал словореда и посланията на своя архивраг ББ/ГЕРБ?

Първо, такава прибързаност за резултати в енергетиката не видяхме през 9 месеца на служебните му кабинети, когато в действителност породиха най-явните проблеми в този момент с тока и газа, за какво такава раздразнителност в този момент?

Второ, поради неговото предопределение в Булгаргаз - още в първия му длъжностен кабинет през 2017 г - имаме сегашната цена на газа с пропуснатите преднамерено (стана ясно) благоприятни условия за покупка на азерски газ. И чието уволняване изкара президента за първи път против сякаш приятелското държавно управление.

Трето, невнятният длъжностен министър на енергетиката освен не откри, а даже отхвърли да дава отговор на въпроси какво е направил за намирането на “изгубената” пътна карта на “Газпром”. Но не разбрахме за какво президентът не се ядоса - дали там не се крие повода за некупения азерски газ?

Четвърто, не е работа на президента да се меси и натоварва с мненията си общественото пространство по тематики, които са в обсега и компетенциите на изпълнителната власт. Никой нищо не му дължи - той поддържа лицата на Политическа партия да влязат в политиката, а в този момент те са законно определени да ръководят не от него, а от гласоподавателите. Както и те не търсят сметка на президента, поради поддръжката си за него на изборите.

Пето, само че е работа на президента да съобщи ясно какви са рисковете за националната сигурност и в тази връзка той и военният министър да престанат с езоповския език на “неутралитет в НАТО” и комичните сказки за български батальон с българско командване - с цел да не нервират путинофилите у нас. Дано единствено не и други хора отвън България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР