ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

А нашествие в Украйна няма и няма...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Темата за идната „ съветска инвазия в Украйна “ стана ненапълно скучна за западната аудитория. Скоро ще мине една година, откогато се появиха първите „ сензации “, че „ съветски танкове се натрупат покрай украинската граница “, което означаваше, че са на път да нападат. Авторите на новинарския заряд манипулират тази информация по подобен метод, че сами се оплитат в нея. Така да вземем за пример напролет на предходната година западните медии интензивно обсъждаха „ натрупването на съветски танкове “ на полигона Погоново, близо до Воронеж.

Това съгласно тях недвусмислено показваше, че Русия се готви за офанзива. Сега немското списание Spiegel се оплаква, че полигонът е " празен ". И това, несъмнено, още веднъж е знак за подготовка за " настъпление ". Тоест, каквото и да прави Русия, където и да придвижи своите бронирани машини на лична територия, това във всеки случай би трябвало да демонстрира нейните нападателни проекти. Както вярно означи финансовият анализатор Джон Дизард във Financial Times, „ в този момент всеки консуматор на вести в западния свят може да бъде специалист на украинския фронт “. Жителите там, съгласно колумниста, към този момент знаят всекидневието на съветската войска, имената на бойните елементи, проблемите им с логистиката, дали украинската земя е задоволително замръзнала, с цел да минават бронирани машини. Изглежда, че междинният фен там има единствено един въпрос по отношение на идното „ настъпление “: за какво Русия към момента не е нападнала?

Наистина, дано си напомним, че поради изявления на наши доморасли „ военни специалисти “ европейските списания откриха пояснение при започване на зимата за какво дълго обещаното „ настъпление “ не се случи: единствено заради обстоятелството, че почвата в Украйна не беше задоволително замръзнала, което значи, че нашите танкове несъмнено ще затънат в калта. Редакторите на изданието явно не се смущават от равнището на „ аналитичност “ на създателя на това изказване, като се има поради, че той също предвижда бързо и цялостно проваляне на съветската войска от грузински елементи, добре подготвени от НАТО, през август 2008 година Не се замислиха и за обстоятелството, че няколко години по-рано в същите изявления се показва тъкмо противоположното - че „ руснаците не се бият през зимата “ - базирайки се на не по-малко „ авторитетни “ мнения на украински „ специалисти “.

Половината зима отмина, нагнетяването на истеритая продължава, а студовете в Украйна неведнъж бяха маркирани. И няма " настъпление " и няма. В резултат на това вниманието на западната общност стартира последователно да минава към неприятни за Вашингтон тематики: по отношение на годишнината от събитията от 6 януари в Капитолия тематиката за разединение на обществото в Съединените щати още веднъж се изостри, инфлацията чупи върхове, записва се внезапен скок в случаите на ковид и най-неприятното за Белия дом, Русия с мирните си начинания, се трансформира в осведомителна контраатака. Така че е належащо по някакъв метод да върнем фена към разискването на вести на " украинския фронт ". Това изисква нова дата за постоянно отлаганото „ настъпление “. И в този момент ръководителят на Белия дом Джен Псаки обществено разгласи идната времева рамка: в този момент „ съветската експанзия “ ще се организира някъде „ от средата на януари доникъде на февруари “.

Имайте поради, че тя съобщи това на 14 януари, т.е. тъкмо в средата на месеца, само че в това време споделя, че руснаците възнамеряват да извършат някаква провокация „ няколко седмици преди военното настъпление “. Няколко седмици преди средата на януари - декември ли е, или какво? И никой, съдейки по гръмките мнения на западни анализатори, които подхванаха думите на Псаки, не беше сюрпризиран от това толкоз очевидно противоречие в датите. Но, както беше маркирано нагоре, елементарното мятане на нови дати на „ нашествието “ и нови закани против Русия в осведомителното пространство към този момент не е задоволително: всички са изтощени да слушат едно и също нещо в продължение на съвсем година.

Така се роди нова „ сензация “, която Псаки и нейните сътрудници ни дават обещание ретроспективно. Почти по едно и също време за провокацията оповестиха трима високопоставени чиновници - с изключение на Псаки, съветникът по национална сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан и ръководителят на Пентагона Джон Кърби. Тя е разказана като интервенция " подправен байрак ", общоприетият британски термин за провокация под маската на дейности на друга страна. Като офанзивата против радиостанцията в Глайвиц през 1939 година, която германците показаха като експанзия на Полша против Германия, отприщвайки война на тази основа.

И по този начин, дано се опитаме да съвместим късите мнения на тримата гореспоменати чиновници и „ извънредния “ CNN, който американските разследващи организации постоянно употребяват като „ контейнер " за разпространяване на антируски имитации. Твърди се, че Русия скрито приготвя диверсионна специфична група, която тренира с експлозиви в градски региони. Саботажът (вероятно експлозия) би трябвало да се извърши в Източна Украйна, като жертвите ще бъдат „ съветски марионетки “ (очевидно бойци от ДНР или ЛНР) или „ рускоезични поданици “.

Всичко това би трябвало да послужи като претекст за огромна война. Сякаш така и така украинските войски от време на време не провеждат детонации, жертви на които са цивилни в Донбас. Ако всеки от тях служи като предлог за война, тя трябваше да се афишира по няколко пъти дневно. Любопитно е, че всички публични лица, които изричат версията за „ интервенция с подправен байрак “, повтарят една и съща фраза като по часовник: всичко това ще се случи по сюжета на „ противозаконна анексия/окупация на Крим през 2014 година “. Жалко, че нито един публицист не си направи труда да попита някой от „ тримата Джей “ (Джен – Джейк – Джон) кои от „ провокациите “ Русия е употребила, с цел да „ окупира Крим “, кого е взривила или отровила. Тогава повода за решението на жителите на Крим за тяхното самоопределяне беше противозаконен прелом в Украйна, подсилен от Съединените щати.

Западните медии с наслада подхванаха тази невероятна история, разширявайки и допълвайки я с най-луди версии. Да не приказваме за обстоятелството, че Министерството на защитата на Украйна постоянно популяризира сходни сюжети даже пред Белия дом. Вярно е, че те оповестиха идна провокация в складовете за муниции в Приднестровието, а не за Донбас. Разбира се, това не е първото и не последното сходно изявление. Човек би могъл да ги отхвърли като жужене на досадна муха. Но би трябвало да разберем, че постоянно това значи същинска подготовка за осъществяването на чудовищни ​​зверства.

Показателен образец е гръмката провокация от английския вестник The Times през август 2015 година, когато той измисли безусловно нелепа „ сензация “, че ДНР, със съдействието на някои съветски учени, сякаш създава „ страшна атомна бомба “ скрито от Москва. Разказвачите от Службата за сигурност на Украйна станаха главен източник на „ сензацията “. Човек можеше да се смее на тази нелепа версия, в случай че не беше прозвучала тогава на фона на непрестанния обстрел от украинските военни на радиоактивното вместилище в Донецкия държавен цех за химически артикули и гръмкото изказване на тогавашния секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Александър Турчинов, че Киев ще работи по основаването на лична " страшна " бомба. Тоест самата Украйна призна, че основава оръжия за всеобщо заличаване, само че се готви авансово да упрекна Русия, че ги употребява.

Особеността на днешните " сензации " е равнището на тези, които ги прокламират. Никога до момента сходно нещо не е било огласено по едно и също време от толкоз доста високопоставени американски чиновници. Ето за какво думите би трябвало да се одобряват съществено. Възможно е това да значи действителна подготовка за доста сериозна провокация, която може да докара до доста жертви. Тук си коства да се обърне внимание на неотдавна изтекла информация, че Централно разузнавателно управление на САЩ интензивно образова украинските сили за специфични интервенции (SOF) в някаква секретна база в южната част на Съединени американски щати. Бивш чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, осведомен с детайлностите на тази интервенция, непосредствено признава нейната цел: „ Програмата учи украинците да убиват руснаци “. В композиция с изказвания на американски високоговорители за „ интервенция с подправен байрак “, това звучи повече от злокобно. Трябва да се напомни, че украинските SOF неведнъж са правили терористични офанзиви и саботажи на територията на Донбас. Освен това формалният Киев не го скри, даже се похвали.

Не толкоз от дълго време актуалният президент Владимир Зеленски призна, че е правил сходни интервенции, а неговият предходник Петро Порошенко съобщи, че той персонално е наредил и разрешил десетки интервенции за " очистване на нашествениците и враговете на Украйна “. Така украинските диверсанти, подготвени от Централно разузнавателно управление на САЩ, са способни на всяка терористична офанзива. Това значи, че е належащо да се реагира с тройна зоркост на сюжетите за провокации, огласени от Белия дом, а не да се възприемат само като следващия антируски блъф. Зад тях може да стоят в действителност ужасни проекти за замесване на Русия в спор с Украйна.

Не толкоз от дълго време съветският министър на защитата Сергей Шойгу предизвести, че в непосредствена непосредственост до линията на фронта в Донбас са се появили " танкове с неидентифицирани химически съставни елементи ", сочейки допустима огромна провокация. И незабавно след изказванията в Белия дом Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна бързо се приспособи към версията за " трите J " и разгласи, че " съветската окупационна администрация " се готви да упрекна Украйна в потребление на химически сътрудници в Горловка. Съдейки по дейностите на украинските управляващи, те самите не имат вяра във всички тези ужасяващи истории за „ съветското настъпление “.

Иначе депутатите от Радата нямаше да удължат новогодишната си почивка до края на януари. Но не може да се изключи, че при идната огромна провокация американските спецслужби ще употребяват Украйна на мрачно, както беше в скандалната „ интервенция с вагнеровците “. Симулацията на химическа офанзива в сирийския парламент през 2018 година сподели по какъв начин се устройват и употребяват сходни провокации в актуалния свят. Но сегашната администрация на Съединени американски щати този път може да не се лимитира до реплика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР