ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Най-добре е изборите да са отделно

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Ако изборите са в обособени дни, ще бъде най-добре от кардинални съображения. От позиция на гласоподавателите, също ми се коства по-лесно да бъдат отделени двата избора. Просто си представете объркването, което ще настъпи с картите, машините и разписките- всички сюжети доста затрудняват по-възрастните хора и освен. Ако изборите са по едно и също време, явно президентът Румен Радев ще е решил да оказва въздействие на едните с другите избори. В подобен случай, би било по-адекватно да са дружно с първи тур, където гласоподавателите ще имат по-голям избор и няма да гласоподават по инерция за партиите, чиито претенденти са стигнали до възможен балотаж ".

Това сподели в изявление за АргументиБГ политологът Марая Цветкова.

Тя разяснява и основаването на нов политически план към Кирил Петков и Асен Василев: " Категорично няма време за основаване на нова партия, само че постоянно може да се откри някой мандатоносител, по този начин както съумя да направи и Васил Божков. Ако слуховете са правилни, то стои въпросът и за набирането за фрагменти, а те най-вероятно ще бъдат откраднати от Българска социалистическа партия и обединенията, които бяха към Мая Манолова ".

" Важно е да се каже, че при сформирането на един подобен план водещ би бил Румен Радев, а не Кирил Петков или Асен Василев. Либералните хора обичат свободата на деяние, а двамата министри непрекъснато се хвалят по какъв начин Румен Радев въобще не им прозвънява телефоните. Президентът към този момент направи поръчка за втори мандат и в този ред на мисли не може да се спусне незабавно в борбата за изпълнителната власт. Трябват му хора, които да бъдат част от нея при вероятно сформиране на държавно управление в 47-то Народно събрание ", добавя тя.

Цветкова проучва и евентуалните резултати от бъдещите парламентарни избори: " Ще бъда много сюрпризирана, в случай че Има Такъв Народ не загуби най-малко дребна част от гласовете си, тъй като видяхме, че тяхната цел бе блокиране на смяната и втълпяване на спомагателни интриги сред партиите, които изначално бяха подготвени да преглътнат множеството си разлики. Явно е, че ИБГНИ се разпада и това ще докара до фрагментация на техните гласове, които не биха имали четири сигурни % даже и да ги нямаше тези турбуленции в обединението. Останалите от парламентарно показаните към този миг сигурно влизат ".

" Идеята за смяна наподобява отслабена и си мисля, че тъй наречените партиите на статуквото, в това число и Българска социалистическа партия, биха могли да създадат такава коалиция между тях в името на стабилността, възобновяване на държавността и грижата за хората. От друга страна, би трябвало да забележим дали един възможен план на Румен Радев не би могъл да влезе в ролята на лепило сред партиите против ГЕРБ ", счита още тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР