ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Гласуваш за Има такъв народ - получаваш реанимация на ГЕРБ и спокойствие за ДПС

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
С всичките си дейности и бездействия " ИТН " оправдава ГЕРБ и обезпечава комфорт и успокоение на Движение за права и свободи и задкулисието да си кроят и осъществят проекти за друг вид сделки, с които корупционният модел да бъде непокътнат, само че с по-приемливи за жителите лица. Приемливи за тези жители, които нямат навика да ревизират хората, за които гласоподават, а се доверяват напълно на това, което им се показва от тв приемника.

Докато всички разясняват " ИТН " - на първо място с отрицателна конотация, допреди малко Бойко Борисов напълно умерено си даваше брифинг от централата на ГЕРБ, изтъкваше опорните си точки с присъщата за него самонадеяност и, забележете, отговаряше на журналистически въпроси, измежду които обаче нямаше въпроси нито за чекмеджето с пачките и кюлчетата, нито за къщата в Барселона, нито за всички други скандални моменти, свързани с него и ръководството на ГЕРБ. Не е ясно дали това може да вдъхне нов живот на някогашните ръководещи, само че сигурно хората, които протестирахме, не протестирахме за алогично политическо държание, абдикация от отговорност, реанимация на ГЕРБ и успокоение за Движение за права и свободи и всичките ѝ принадлежности в другите институции.

Почти към този момент не се чува и нищо за задкулисието, за икономическото и политическо въздействие на Движение за права и свободи. В огромните национални малките екрани въобще не става дума за това. Добре че медии като ФАКТИ се сещаме да обръщаме внимание на това.

И както всички са се впрегнали да разясняват Трифоновата Има Такъв Народ, те от своя страна с всяка последваща минута демонстрират ясно кои са враговете им, окачествявайки ги като " предатели ". Техните врагове са " Демократична България " и " Изправи се.БГ! " Ние идваме ", а не да вземем за пример Бойко Борисов, не Ахмед Доган, не Делян Пеевски, не Иван Гешев, безусловно не и Сотир Цацаров.

А за какво съгласно " ИТН " Демократична България и ИБГНИ са " предатели ", ще попитате. И отговорът е, че тъй като те желаеха писмено гарантиране, че поетите задължения за политики ще се съблюдават. Когато " Демократична България " заприказва за това (в частност Христо Иванов), плюс критикуването на личностите в проектокабинета на Има Такъв Народ, последните манипулативно и пропагандно започнаха да настояват, че Демократична България желае постове, тъй като се загатнали имената на Кирил Петков и Асен Василев като хора, които са одобрявани от политически дейните български жители.

" Демократична България " и " Изправи се.БГ! " са " предатели ", тъй като отхвърлиха да поддържат държавно управление на Има Такъв Народ на сляпо - държавно управление, изпълнено на първо място с анонимници, нямащи ярка гражданска позиция по българските топ цели като правосъдната промяна, и държавно управление, за което топ целите на митинга от предходната година не са цели. Последното стана ясно от листчето, което от " ИТН " са дали на евентуалните си сътрудници. Христо Иванов го прочете пред публицисти. А за частта с личностите е резонно да се попита: за какво " ИТН " не предложения ярки персони с гражданска позиция като Лозан Панов, следовател Бойко Атанасов и доста други?

От Има Такъв Народ не обелиха и дума за основателните възражения по тези въпроси, а напълно се концентрираха върху това да упрекват и наскърбяват, просто тъй като единствено посредством агитация в избрана посока могат да задържат на своя страна и тези, които най-безкритично им имат вяра. А те не са малко.

С оглед обстоятелствата, не, не Демократична България и ИБГНИ вдъхват нов живот на ГЕРБ. Прави го " ИТН " с цялостната си политическа неплатежоспособност. А саботажът на третия мандат, който готвят Има Такъв Народ, ще препотвърди това с още по-голяма мощ. Имайки поради и това, време е и " Демократична България ", и " Изправи се.БГ! " Ние идваме " да изострят оптимално тона към Има Такъв Народ, с цел да не благоприятстват пропагандата им за вменяване на виновност. " Мостовете са изгорени " изначално, още сега, в който за министър председател бе препоръчан фрагментът на Тройната коалиция Николай Василев.

Факт е, че излизането от тази обстановка с положителен за България край, в случай че изобщо може да се приказва за някакъв тип край, ще е доста, доста мъчно. Пипалата на задкулисието на ченгетата от Държавна сигурност са пуснали корени съвсем на всички места и опитите за новаторски дейности в интерес на естествените жители се парират с по всякакъв начин средства и схеми. Битката за нормалност обаче си заслужава, въпреки и възможностите да са против нас жителите, защото големите запаси не са у нас, а у консуматорите на гранд корупцията. Точно както е било и директно след лъжливото сриване на номенклатурна България през 1989 година.

Бел.ред.
2.5 млн. българи желаеха през 2016 година мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР