ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

ИТН излезе пред медиите. Но Слави Трифонов беше на работа.

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
16 юли на обяд. Залата на Българска телеграфна агенция, в която се организира конференцията на " ИТН ", е претъпкана. Вчера Слави Трифонов разгласи във Facebook, че кандидатурата на Николай Василев за министър председател ще бъде оттеглена. Но кой ще го размени? Как ще наподобява новият проектокабинет на " ИТН "? Пак ли ще бъде разгласен през малкия екран на Трифонов и ще се търси ли поддръжка от други партии за реализиране на болшинство? Очакваме отговор на тези и още доста въпроси.

" Най-усмихнатата конференция "

Николай Василев открива конференцията и дава обещание, че тя ще е " най-усмихнатата ". Василев в детайли показва цели, които щял да следва, в случай че бил определен за министър председател. Въпросът на Миролюба Бенатова неговите проекти още ли са настоящи, откакто към този момент не е номинация на партията за министър председател, остава без явен отговор. " Има конфликт на концепции " в икономическия екип, прецизира Тошко Йорданов.

Василев споделя, че през последния месец бил опознал добре другите номинации за министри. Явно разновидността за независимо държавно управление без присъединяване на другите партии от митинга е бил настоящ и по време на акцията. Всъщност най-често във въведението се насочат подмятания към " Демократична България ", която " изляла невероятна мръсотия " върху Василев, макар че той щял " да отстоява десните цели, в това число правосъдната промяна ". Василев декларира, че освен няма общо с Делян Пеевски, само че бил единственият човек, който го е уволнил. По-късно през конференцията Тошко Йорданов прецизира, че с " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " не престават да гледат в една посока и загатва, че чакат тяхната поддръжка. На въпроса какво е било обсъждано на неофициалната среща с Мая Манолова, отговорът е, че тематиката на срещата е била да се организира среща. Този път в Народното събрание.

" Нагледахме се на обединения "

Пресконференцията продължава с замяна на обиди сред Филип Станев и Ива Николова на тематика външен тип и разсъдък. След известно надвикване се стига и до въпроси. Става ясно, че Слави Трифонов не можел да участва на конференцията, тъй като " е на работа ". Къде? " В телевизия 7/8, където работи ", гласи отговорът. Той е отказал да е министър председател и народен представител, тъй като от 89-та сме живеели в тази формула, което превръщало министерски съвет в по-голям от Народното събрание. Защо измежду целите не е отстраняването на Иван Гешев от поста на основен прокурор? " Трябва да се подхожда по отношение на това, което може да се направи. В момента законът е подобен, че е невероятно. " А какво ще стане, в случай че кабинетът на " ИТН " не бъде подсилен? Според Тошко Йорданов, евентуално ще се върви към нови избори. Според Филип Станев, също от Има Такъв Народ, хипотезите са " доста ". Кои министри ще бъдат ревизирани? " Няма да ви кажа. " Кога ще бъде разгласен новият проектокабинет? " Когато му пристигна времето. " Къде ще бъде разгласен? " Където бъде разгласен. "

Е, най-малко стана ясно, че астронавтите остават.

Автор: Александър Детев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР