ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Шоуто трябва да спре!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 4 април 2021 година политическата сцена беше овладяна от шоу, шоу и единствено шоу. Шоуменът Станислав Трифонов облече дрехата на политика, само че тя се оказа прекомерно сива, прекомерно безинтересна, а и прекомерно тясна за необятната му артистична натура.

Шоуменът Станислав Трифонов получи от ориста или от особеностите на прохождащата ни към момента народна власт, късмет, какъвто никой не е имал до момента – да сбъдне една своя упоритост и фантазия, поради която провежда цялостен референдум. Подкрепата на референдума, наподобява, наля доста самочувствие и убеденост у шоумена.

И защото настоящите политици не чуха горкия му вик за промени в изборния кодекс, понижаване на дотацията на 1 лев и понижаване броя на депутатите, той тропна с крайник и сподели: „ Ще видите пък вие, какво ще ви направя! Не чувате суверена, Аз го слушам и, в случай че суверенът желае да обуя зелените гащи, аз ще ги обуя. “

И го направи. Създаде партия по шоуменски – песни, закачки, подбив над значими и незначими политици, на цялата политическа класа изобщо. Голям смях падаше в персоналната му телевизия 7/8. Пак посредством тази телевизия, за която вкара заплатен абонамент, съумя да си преброи почти почитателите и разбра, че може и да натрие носовете на тези, които по този начин пренебрежително го подцениха.

И взе, че се включи в предизборната борба на 4 април 2021 година и самичък себе си изненада с резултат, който му даде в ръцете опцията да осъществя концепциите си от референдума. Но не го направи. Защо?

Започнаха мнения, тълкувания, догадки за какво, за какво, за какво. И нещата все се въртяха към скрити сили, които дърпат конците, секрети сделки и така нататък Славчо пропусна или не зачете този късмет и ни поведе към нови избори.

Вече без изненада, шоуменът получи първото място. Но това не е задоволително, с цел да бъде по този начин самостоятелен, както той желае. Не е задоволително, с цел да обуе зелените гащи, в случай че суверенът изиска, тъй че никой да не му се смее и подиграва. Задкулисие ли? Тайни сделки ли? Нищо сходно. Избори му трябват на Станислав Трифонов, те са огромното шоу, огромната веселба, огромният подбив.

Его шоу до дупка
Не, хора, на Славчо просто му се играе. Играе му се на избори, тъй като се оказа, че те му дават голяма естрада за неговите и на екипа му скечове, майтапи, остроумия и закачки. А отговорност – никаква. Ще вършим избори дотогава, до момента в който Славчо не получи безусловно болшинство, с цел да не зависят решенията и прищевките му от никого и никой.

Славчо не мисли, че страната е изправена пред големи проблеми – настъпваща инфлация, актуализация на бюджет, гласоподаване на нов бюджет, предаване на проекта за възобновяване от COVID-19 пандемията, а и пандемията май чука на вратата. Много значимо!!! Славчо си има милионите, джипките, резиденциите, аудиторията. Какво че страната ще се срути, в случай че изброените нагоре цели не се случат. Важно е шоуто да продължи. А това Славчо прави най-добре – шоу. А изборите се оказаха най-големия театър, на който може да се радва шоуменът.

В главата на Слави избори и шоу се сляха в едно. Избори до дупка, т.е. шоу до дупка. Това може Славчо, това прави. Защо му се сърдят в този момент тези, които му правеха метани и се правеха, че той не е мутра, че неговият бизнес е чист, че той е алтернативата, че той е пътят истината и живота. Той е месията.

Не, не е, уважаеми политици, от целия политически набор. Славчо желае шоу и нищо друго. Той не се интересува, че неговата игра може да докара до злополука, до сриване на доверието освен в парламентаризма, институциите, страната и държавността, само че и в демокрацията като такава. Не се интересува, че неговото политическо шоу може да се окаже инструментът към възобновяване на властническия режим, от който се оттласкваме по този начин трудно към този момент 30 години.

А може би се интересува? Може би е в игра, само че доста по-голяма и злокобна, в сравнение с си мислим? Едва ли! Станислав Трифонов може да е злокобна фигура, само че не е състезател от този диаметър, който може да обърне хода на историята. Мисля, че на Славчо просто му се играе, а всички заиграха по неговата свирка. Какво ще се случи? Времето ще покаже. И то скоро.

Господа политици, уповавам се да виждате това, което виждам аз. Надявам се да виждате, че единственият излаз е не всички против ГЕРБ, а всички против шоуто, което ни води към пъкъла.

Просто шоуто би трябвало да спре!

Коментар на Снежана Георгиева за Novetika.com

Снежана Георгиевa е мъдрец по обучение и публицист по специалност. Репортер, редактор и водещ в Българска национална телевизия и БНР. Дългогодишен водещ на стратегия " Нощен небосвод " по БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР