ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Димитър Делчев пред ФАКТИ: Машинното гласуване е най-големият победител на тези избори

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Ниската изборна интензивност се дължи на два обстоятелството. Единият е, че се ограничи пазаруването на гласове, което се видя отчетливо в махалите, където има най-голямо пазаруване на гласове. Този път там не излязоха да гласоподават поради наличие на жандармерията. Втората причина е летният сезон. Много хора избраха да са на отмора, вместо пред урните, което е изцяло разбираемо “.

Това сподели Димитър Делчев, водач на Движение „ България на жителите “, част от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “, пред ФАКТИ . Свързахме се с него за коментар върху провелия се през вчерашния ден парламентарен избор.

„ Ние сме удовлетворени от резултата си. Бележим растеж по отношение на изборите на 4 април. Партиите на смяната бележат растеж и ще имат над 110 народни представители, като точният брой ще е явен след излизане на окончателните резултати. Това демонстрира, че може да се работи в посока на смяната “, сподели още той.

„ Машинното гласоподаване е най-големият победител на тези избори, защото хората се убедиха, че то е по-удобно от гласуването с бюлетини и гласоподаваха елементарно и комфортно. Това от една страна. От друга страна, това беше голямо облекчение за изборната администрация. Преди не бяхме чували за случай, в който ръководител на комисия в 21:30 часа – единствено час и половина след края на изборния ден, към този момент да е подготвен, да е предал документите в Арена „ Армеец “ и към този момент да си почива. Факт е, че имаше и такива случаи “, счита Димитър Делчев.

„ Много по-бързо, доста по-лесно и доста по-коректно са регистрирани резултатите, което още един път идва да покаже, че машинното гласоподаване е верният избор “, безапелационен е той.

На въпроса дали успяхме да се преборим с Борисов, Делчев отговори: „ Тепърва следва да се види и това зависи от партиите на смяната. От „ Изправи се! Мутри вън “ сме декларирали неведнъж, че за нас властта не е непременно, че имаме предпочитание да поддържаме едно ръководство, което да ревизира Борисов до дъно и да донесе отмъщение за всичките схеми и корупционни кавги, които по този начин или другояче не бяха разследвани през последните години “.

В края на диалога Делчев уточни първите законодателни начинания, с които обединението ще се заеме след започване на работата на 46-тото Народно събрание. „ Имаме няколко целта, които са основни. Първият е околната среда. Имаме законопроект за закон против зариването на България с отпадъци, който внесохме в предходното Народно заседание и в този момент отново ще внесем. Имаме план, който включва преизчисляването на пенсиите и също съгласно нас е значим. Най-вече ще се заемем с актуализацията на бюджета, тъй като, с цел да работи държавното управление, с цел да може да влага в хората, в инфраструктурата, в по-чиста околна среда, би трябвало обновен бюджет. Националният проект за възобновяване и резистентност също е основен приоритет за нас – би трябвало час по-скоро да бъде импортиран и придвижен, тъй че тези пари да стигнат до хората и до бизнеса “, приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР