ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

По света и у нас

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В Съединени американски щати отначало има протести. Полицайка се пробвала да задържи обвинен черен, тя го предизвестила да спре да бяга, другояче ще стрела с тейзър, той не се подчинил само че сбъркала, извадила същинския си револвер и по този начин несъзнателно го простреляла или по- тъкмо застреляла. Нищо расистко. Но мотив за протести, които от време на време прерастват в грабежи на магазини и палене на коли.

Във Англия отначало в Северна Ирландия има безредици. Враждата там сред католици и протестанти в никакъв случай не е утихвала. Не единствено вървят в разнообразни черкви, живеят в разнообразни квартали, учат в разнообразни учебни заведения, не се женят между тях,не поддържат връзка. Но омразата посред им не е просто и единствено на религиозна основа. Протестантите са юнионисти- за съюз с протестантска Англия. Католиците са републиканци- желаят Северна Ирландия да излезе от Англия и да се се обединят с Ирландската република- Ейре. И има защо- Ейре е мощно развита страна с висок витален стандарт, а обичайно протестантите в Северна Ирландия са в привилегировано състояние по отношение на католиците. Но протестантите нямат шанс- Англия няма да разреши Северна Ирландия да се отдели от Англия.

Ще има ли война сред Украйна и Русия? Президентът Зеленски, чиято известност спада явно реши, че може да върне с военна мощ Донбас и Луганск към Украйна. Или просто да направи опит, който в случай че се окаже несполучлив заради интервенция на Русия, ще е отново в негов интерес- Русия ще бъда оповестена за агресор и при нови наказания, може и да се постави завършек на Северен поток, който ще направи непотребен, дружно с Турски поток, газопровода, който минава през Украйна. Вместо да изпише вежди обаче може да извади очи, тъй като Русия този път уверено се готви за военно сблъскване, при което и тези два размирни региона може да бъдат приобщени към Руската федерация. Зеленски се усети, че е захапал по- огромен залък, в сравнение с може да преглътне и изиска персонално да договаря с Путин.

Размирици има и у нас, само че без протести и дрънчене на оръжие. Нашите безредици са си нашенски- борби за политическо оцеляване и за власт.

Явно най-сетне схванал, че персоналното му царуване и завършило, Падишахът крои нов проект. Ще промени партията- ще предложи нов кабинет и нов министър председател- млад, просветен, несносен. И на напред във времето се избутва Даниел Митов, някогашен външен министър в служебното държавното управление на Близнашки, прочут като Къдравата Сю. Митов дори към този момент е придобил лъчение на предстоящ министър председател. Той е апропо печен политически бродяга. Изявява се в ДСБ на Иван Костов, където се издига до зам. ръководител на партията. През 2012г. напуща ДСБ и се причислява към партията Движение на жителите на някогашната еврокомисарка Меглена Кунева, където е определен за член на Националния съвет, а в този момент намира кей в партията на ГЕРБ. Борисов допуска, че ще има нови избори, и тогава Митов ще бъде избутан още веднъж като допустим министър председател, а Борисов несъмнено ще стане началник на парламентарната група на ГЕРБ, което ще му обезпечи имунитет.

В Българска социалистическа партия кипи борба за власт. Корнелия Нинова загуби пагубно изборите и беше обикновено да подаде оставка. Този път не направи грешката от 2019г., когато загуби изборите и подаде оставка, която по-късно отдръпна. Сега направи отхвърли да я подаде, не бил моментът и не било добре за партията. Но е добре за нея. Оставката и изиска Крум Зарков, ръководител на парламентарната група на Българска социалистическа партия. Нинова реагира светкавично- свика на заседание свои привърженици- партийни велможи от страната и Крум Зарков беше отхвърлен като ръководител на парламентарната група, като неговото място зае самата Корнелия Нинова.

Ситуацията в България в този момент е такава: няма обединена мощна десница, Падишахът изкусно се разправи с нея, приласка Съюз на демократичните сили, а самият някогашен върховен кадър на ДСБ Митов разгласи, че същинската десница в България е ГЕРБ. Начело на която стои изявен антикомунист, въпреки и някогашен болшевик. Няма и обединена мощна левица, тя е разпарчельосана, а Българска социалистическа партия славно и последователно се срутва от ден на ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР