ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Изборите доказаха: имаме спешна нужда от Jamais vu

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Преди няколко години книжният пазар претърпя съществено разтърсване - търсенето на творчеството на Дж. К. Роулинг бе сринато от появяването на " Бойко, който постоянно се завръща ". Поредицата за Хари Потър щеше да отиде изцяло в забвение, в случай че от пазара не бе изчезнала и " Шайка - Бойко, Цецо, Росен и другите ". Тя по този начин и не бе преиздадена заради персоналния катарзис на създателя. Вероятно непродадените бройки, в случай че има такива, са закопани под някой кичест явор в Борисовата градина.

Но дано оставим тази догадка на археолозите от бъдещето.

Тези дни се появи още един воин, който постоянно се завръща. И споделя едно и също. Че от дълго време предупреждавал. Може би се сещате - повелителят на дежавюто Румен Овчаров. Мине се не мине половин или една година - хоп, те ти го Овчаров по тв приемника. И покровителствено усмихнат отсича неизбежното - " аз от дълго време предупреждавах ".

Този път предизвестил Корнелия Нинова, че в случай че продължава по този начин, нищо положително в политиката не я чака. Още преди няколко месеца я предизвестил, не постфактум на изборния разгром. Което би трябвало да му прави чест. Евентуално. И така наречен " дълъг инкасатор " изостави своето момиче. Но не застана и на страната на съперниците ѝ. Поне не обществено и не в този момент. Но за всеки случай сиктирдоса и Кирил Добрев. Защо пък да взима страна?! Той от дълго време ни е посочил, че принадлежи само на своя кръг - самичък си е ос, планета, сателит и галактика.

Дежавюто, съгласно формалната просвета, се дължи на химичен дисбаланс на мозъка. Определено на народа към този момент му " избиха балансите " и, както демонстрираха изборните резултати, незабавно се нуждае от тъкмо противоположното на дежавюто - Jamais vu - „ жамѐ вю “. При него за миг не разпознаваме лица, места и обстановки, които в реалност знаем доста добре, само че в избран миг ни се костват разнообразни и непознати.

Моментът наподобява пристигна - информация: изборните резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР