ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Проф. Минеков публикува притча: Предатели!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Приказка за трите партии на юнаците и червенобузата им посърнала тъща.

Целта не е златната ябълка, желанието ни беше юнаците да отрежат главата на ламята. Ябълката с нейното витаминозно наличие остава на дървото, ламята лежи тежко ранена, а юнаците се двоумят по какъв начин да заобиколят ранения звяр и да стигнат до заветната цел. Три дни яли, пили и се веселили, ламята оздравяла и побесняла в желанието си за отплата и власт.

Тук приказката няма благополучен край. Единият смелчага приел да бъде на работа при ламята, то и без друго ламята постоянно ще бъде стопанин. Вторият се прибрал бледен вкъщи и заречен на своите съселяни да опитва отново. Третият отпътувал на гурбет, обезверен от неналичието на жертвоготовни юнаци.

Поуката от приказката.

Единственото и вярно решение на партиите и обединенията от опозицията е явен отвод от какъвто и да било кабинет, отвод от мандат и нови избори. Ще има задоволително време за бърза смяна на изборния закон, отдалечено гласоподаване и в двете благоприятни условия, видеонаблюдение, машинно гласоподаване за всички.

Ще има несъгласни. Това са тези, които похарчиха големи средства, с цел да попаднат измежду определените. Други взели заем за акция ще останат длъжници. Обещалите услуги и благополучие ще се трансфорат в лъжци. Впрочем цялата упомената група, потънала в очаквания за благополучие можем да определим като предатели във връзка с главната цел – унищожаване на ръководещата мафия.

Кошмарът в главата на ръководещия падишах е служебното държавно управление. Това краткосрочно събитие ще бъде отговорно и заето с единствената цел – почтени, законни избори. Резултатът за спечелилите ще бъде подсилен и решителен.

Нужен е кураж и самообладание.

Есента ще бъде нашата пролет.

ВМ

/ Единствен член на „ Партия на митинга “ и неин ръководител, останал без пожелано парламентарно наличие или съдружно съвкупление/

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР