ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: 3 стратегии да преборим COVID-19

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Лъчезар Томов във " Facebook "

Има три съществени тактики за излизане от безконечната пандемия, които могат да се употребяват поотделно или координирано
1. Ковид 0 - влизане в страната единствено с карантина 14 дни и 2 негативни PCR теста след нея, делене на страната на райони, преустановяване на трафика сред тях, затваряне до 0 случаи дневно за 14 дни, намиране на позитивните и изолирането им в специфични пространства (могат да са хотели).

Това ще разреши да се паузира епидемията за няколко месеца при прецизен граничен надзор и да се живее обикновено, до момента в който се имунизират хората. Недостатъци - цената е висока, въпреки и неведнъж по-ниска от това, което плащаме в този момент чисто стопански с безконечната пандемия и периодическите затваряния. Хората би трябвало да бъдат уверени, а доверието в институциите е ниско, само че в случай че се направи, сигурно ще проработи. Доказа се като процедура, вкл и при огромни и гъсто обитаеми страни като Виетнам.

2. Тактика Корея/Хонг Конг/Сингапур - поддържане на метаустойчиво положение с непрекъснат невисок брой инфектирани дневно в отворена среда с огромна тактика за следене и уединяване на контакти, вкл и с мобилни приложения и издание на всички положителни, вкл и на картата на града в действително време (корейски модел).

Периодично локално затваряне там, където обстановката излезе от надзор, макс 2 седмици. Позволява релативно естествен живот, в композиция със 100% носене на маски. на всички места, без изключения. Недостатъци - високо софтуерно, изисква съществени фрагменти и като качество и като количество. След всяко ново експлоадиране непрекъснатият брой инфектирани се открива на по-високо равнище.

3. Тактика Израел - Агресивна имунизационна акция на най-рисковите групи за събаряне на смъртността и болничното натоварване, отваряне на обществото за имунизираните, до момента в който продължава имунизацията на другите до групов имунитет. Ваксиниране на гимназистите за връщане към естествен образователен развой и събаряне на разпространяването на заболяването.

Недостатъци - би трябвало да има ваксини и високо доверие в ръководството, или доста сериозна информационна тактика, за увещание на хората. При съществуване на ваксини обаче броят искащи ще скочи внезапно даже у нас.

Какво може да се направи у нас с нашите запаси - това ще приказвам в сряда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР