ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Тези кръвопийци - комунягите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Комунягите- както е известно по този начин извънредно десните антикомунисти назовават комунистите.

Бойко Борисов интензивно поддържа връзка с антикомунистите, с тази каста от популацията, потърпевша от Народния съд, национализацията и колективизацията след 9 септември 1944г. Може да не са кой знае какъв брой многочислена част от обществото, само че са електорат, който Падишаха желае да завоюва на своя страна. Той не пропуща да участва на Конгресите на Съюза на репресираните, където постоянно взима думата и не не помни да спомене, че дядо му е бил погубен от комунистите, за което ще стане дума на друго място.

Изказванията на Падишаха против „ комунистите”, тогавашните управници до 1989г. и тези сегашните- от БСП- са многочислени. Ето някои от тях:

На 24 юли 2013г. пред радио „ Фокус” за Българска социалистическа партия: „ Тези хора с желанието си да банкрутират страната, с желанието си да крадат и то по най- безобразния метод, просто отвратиха всички. Те комунистите са привикнали с кръв да взимат властта и с кръв да я пазят Това е столетница с доста тежко минало”.

На 31.05.2014г. по времето на ръководството на Орешарски, когато беше в съпротива някогашния министър председател Борисов се изрази по този начин за комунистите от Българска социалистическа партия пред Илиана Беновска по радио К2: „ Това са едни подлеци. Не единствено, че не могат да ръководят, те са лъжци и подлеци ".

На 14 май 2011г. пред съюза на репресираните: „ Разказвайте какво е било по лагерите, по какъв начин са давали хората на прасетата”. Давали хората на прасетата в Скравена и в други лагери, разясни той.

При откриването на предизборната акция на ГЕРБ на 26 февруари 2017г. българският министър председател си разреши следното определение за втората по величина партия в страната- Българската социалистическа партия и основен политически противник на ГЕРБ: „ Новите лица на Българска социалистическа партия са на 70-80 години, и са кръвопийци и другите им са внуци, синове и по този начин нататък.

Доста непочтено изявление от премиера на българската страна във връзка с своя политически конкурент. Падишахът би трябвало да отговори на следният въпрос: за какво е приютил във висшето управление на ГЕРБ, забележителен брой някогашни комунисти или произхождащи от видни комунистически родове? Не му ли е известно, че членове на комунистическата партия са били такива персони като кинотворците Христо Ганев, Бинка Желязкова, Анжел Вагенщайн, писателите и поети Валери Петров, Богомил Райнов, Павел Вежинов, Андрей Гуляшки, Александър Геров, Иван Бурин, Никола Ланков, Давид Овадия, Добри Жотев, художникът Стоян Венев, скулпторът Иван Фунев, основоположника на акварела в България Никола Маринов и ред други. И те ли са кръвопийци? Големият български артист Стефан Данаилов, който е станал член на Българска комунистическа партия през 1957г. и той ли е кръвопиец?

На 27 ноември 2017г. отначало се нахвърли на Българска социалистическа партия в типичния си жанр: „ Това е същността на оцеляването им над 100 години. Това е същността на действието – тайна, взривяват влакове, линии, мандри”.

На 11 септември 2018 след срещата си с волейболните национали министър председателят Бойко Борисов. 11 септември 2018 той сподели: " Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред”.

Само дето комунистите от дълго време не са на власт, а при неговото ръководство, не всичко в страната е наред.

На 31 декември 2019г. по време на ревизия на инфраструктурни планове в Бургаско, Падишаха съобщи, че по време на ръководството на нейната „ стогодишна и недостатък партия” делфините измирали, тъй като тогава нямало нито една пречиствателна станция. Така в едно изречение той изрича в негов жанр две погрешни неща, или напряко неистини: първо пречиствателни станции е имало и второ, в случай че морската вода е била толкоз нечиста, че рибите са измирали, то това не може да се отнася за делфините, които не поемат О2 от отровната вода посредством хриле, а като дишат въздух, сходно на хората. Но падишаха истината не го интересува, задачата е да се очернят „ комунистите” в лицето на Българска социалистическа партия.

През м. юли 2020г. по време на митингите в София, с искане Борисов да си подаде оставката, беше осъществено полицейско принуждение против студента от Хага Николай Марчев. Падишаха сподели това във връзка с пребития юноша:

Неговият дядо- болшевик не е дал опция в миналото да отидеме да учиме в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше повреда в Чернобил и се стелеше радиоктивен прахуляк, да маршируваме на митинги с червени връзки”.

Дядото на студента обаче, прочут хирург в Сандански, не е бил болшевик и изрази обществено отвращение от думите на премиера. Освен това при повредата в Чернобил той няма по какъв начин да е марширувал с алена връзка на манифестация, тъй като по това време червени връзки по това време носеха пионерите, по време повредата в чернобилската повреда през април 1986 година той е бил на близо 27 години и чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Комунистите- комунягите са кървопийци, подлеци, нахалници, попречили са му да учи в Брюксел, Хага, Лондон, отвратителни неприятни хора по думите му.

Но по какъв начин да му повярваме, како е известно, че Падишахът самият е някогашен болшевик. И освен това, в първото изявление с Бойко Борисов като телохранител на Живков, взето от Валерия Велева и оповестено в „ Труд” на 9 август 1998г. той признава, че на инат е напуснал Министерство на вътрешните работи, отказал да се деполитизира и останал член на Българска социалистическа партия. Останал си е болшевик, до момента в който не задухали други ветрове и се пребоядисал.

А за какво по време на неговото над десетилетно ръководство българите всеобщо емигрират зад граница? Това е реалност, който той няма по какъв начин да преиначи, само че би трябвало някак си да изясни. На 23 февруари 2020 година той написа в профила си във Facebook, че тази емиграция била резултат от „ тежкия комунистически режим”. И тази емиграция му основава проблем, ето по какъв начин го разказва той на среща с емигрантска общественост в Чикаго на 3 февруари във връзка на идните парламентарни избори в България: „ Това е основата на популацията сега – един милион роми, 700 – 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. И вие като избягахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като фрагменти, по никакъв начин не е огромен “. Та казусът на Падишаха е „ неприятният човешки материал” в България.

По- огромна засегнатост за български жители мъчно може да си представим.

А „ положителният човешки материал “, доста от българите зад граница през лятото на 2020г. дойдоха в България и бяха от най- дейните в митингите с претенции за неговата оставка, та по тази причина и са лишени от опцията за отдалечено гласоподаване.

По време на Петия годишен бал на КРИБ на 5 юни 2019г. Падишахът отначало се захвана с комунистите: „ Комунистите най- обичат непознатите пари, да ги вземат както 1944г. за една нощ са отишли и са иззели всички- и къщи, и предприятия, и са ги фалирали”.

В едно изречение Падишахът изрича куп погрешни неща. Пред 1944г., след 9-ти комунистите не са власт, има държавно управление на Отечествения фронт, в което Българска комунистическа партия има единствено четирима министри. Национализацията на процедура стартира едвам през 1948г. в сходство със Закона за национализацията на частни индустриални и минни предприятия,като от 27 декември 1947г. законът, според член 13 планува отплата на притежателите във тип на държавни облигации. За да се избегне банкрут на предприятията, член 20 от закона постановява „ притежателите, шефовете, шефовете, счетоводителите и техническите фрагменти в национализираното дружество се смятат икономически мобилизирани и ще работят като специалисти”. След 1947г. освен не банкрутират предприятия, само че се подхваща индустриализация на страната. С една дума, Борисов е или необразован профан, не осведомен с историята на личната си страна, което е неприемливо за един министър ръководител, или просто лъже.

И по този начин, комунистите и техните наследници от Българска социалистическа партия са кръвопийци, лъжци, подлеци, нахалници, крадци на непознати пари, нарушители.

Те са и убийци, претрепали са с тояги дядото му, съгласно обособени негови изявления ту монархофашист, ту николапетковист (Никола Петков е бил антимонархист), ту измежду царевиците на двора, ту в пандиза, ту на 9 септември, ту на 12 септември, освен това погубен е не дядо му, а прародител му, и не по политически аргументи, а от престъпни видове. В Народното събрание на 28 януари 2011г., отговаряйки на запитване на водача на Българска социалистическа партия Сергей Станишев за кадровата политика на ГЕРБ, Падишахът го отвърна с въпрос: „ Вие, Българска социалистическа партия - безгрешна партия ли сте, за какво сте утрепали дядо ми?

Но в случай че са толкоз черни и проклети комунистите, за какво предложи някогашния болшевик Росен Плевнелиев за президент на България?

Защо постави за ръководител на Народното събрание Цецка Цачева, някогашен болшевик, и както се приказва и партиен секретар?

Защо към 2017г. в парламентарната група на ГЕРБ имаше 17 някогашни комунисти?

Защо назначаваше в разнообразни интервали за министри някогашни комунисти като Менда Стоянова (и тя някогашен партиен секретар),Сергей Игнатов (син на секретар Окръжен комитет на БКП), Аню Ангелов (също някогашен партиен секретар), Диана Ковачева (дъщеря на завеждащ отдел в Централен комитет на БКП), Нона Караджова (също щерка на завеждащ отдел в Централен комитет на Българска комунистическа партия ) Николай Младенов (син на чиновник на ДС), Лиляна Павлова (от върховен комунистически род) и други?

Защо издигна за кмет на София и за зам.- ръководител на ГЕРБ някогашният болшевик Йорданка Фандъкова?

И за какво в действителност самичък е станал болшевик?

Един текст от Антон Бежански
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР