ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Росен Миленов: Борисов се мисли за най-големия тарикат

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Бойко Борисов ни мисли всички за тарикати и си вика: „ Аз съм най-големият хитрец. Значи аз би трябвало да ви ръководя “. Протестът ще се радикализира, тъй като към този момент не е за господство на закона, а поради хляба. Това сподели пред " Фрог нюз " някогашният чиновник на ДАНС Росен Миленов. Ето какво още показа той:

- Г-н Миленов, какви са настроенията на хората, които през днешния ден излязоха на митинг, откакто властта наложи нови рестрикции поради ковид?

- На хората им пристигна до гуша от всички простотии. Те към този момент са коренно настроени. Особена откакто се вкараха тези ограничавания. Никой от тях не е с по 50-100 000 лв. на сметка. Затова през днешния ден страхът изкара протестиращите на улицата. Всеки има заеми, фамилни задължения. Нещата опират до кокал. Преди говорихме за господство на закона. Сега какво господство, откакто хората са гладни?! Докато търсим върховенството, ние ще измрем. В случая към този момент приказваме за битка за биологично оцеляване. Това важи за по-голяма част от популацията.

- Каква е прогнозата ви, дали хората ще излязат още по-гневни, с цел да стачкуват и да търсят правата си, или ще се затворят, с вярата, че по този начин ще оцелеят по-лесно?

- Ако продължат с тези ограничаващи ограничения, нещата ще ескалират. Нарушава се целия обществен темп. Вирусът ще го има, само че първата пробойна се оказа опазването на здравето. Настоящата обстановка на здравната система е резултат от грабежа. Показа се същинското ѝ лице. Казват, че би трябвало да пазим лечебните заведения. Ама кои лечебни заведения?! Тези ли, които гледаха по какъв метод да ангажират „ пътуващи лекари “, единствено и единствено да отговорят на стандартите. Сега се оказа, че имат кревати, само че лекарите ги няма. Видяхме, че тази система е изтърбушена, няма нищо. Да, има лекари с по 1 млн. на месец. Някои взимат 100 000 лв., само че множеството се разписват против 3000 лв. и другото е под масата през комисионни и т. н. Хората през днешния ден са на улицата поради хляба си и оцеляването. Има голям боязън, че с тези ограничаващи ограничения ще се убие бизнеса. Хората под паника се опасяват, че ще пристигна ден, когато няма да имат какво да сложат на масата. Те са с деца, заеми. Нормално е, всеки би се стресирал.

- Днес бе комплициран завършек на концепцията на Бойко Борисов за Велико народно събрание и смяна на конституцията. Премиерът сподели, че в случай че тя не се одобри, той ще си подаде оставката. Защо не чуваме за нея?

- От самото начало това бе партенка на Борисов за отклонение на вниманието.

- Но той даде обещание обществено за оставката?

- Този индивида, като каже нещо, би трябвало да видиш дали слънце грее или дъжд вали. Той лъже патогенен измамник е. Той не е добре.

- Защо задкулисието и службите държат Борисов на власт, в случай, че, съгласно социологическите изследвания, той е изгубил поддръжката, доверието и престижа на българското общество?

- Отговорът е един - той ги подреди всички на трапезата. На хранилката са всички – от междинния до висшия ешелон. Ще ви дам образец с ДАНС – преводачът на Борисов от едно време, когато бе основен секретар, в този момент е ръководител на ДАНС. Говоря за Митко/ бел. ред. Димитър Георгиев/. Зам.-председателят Недялко /бел. ред Недялко Недялков/ е дясната ръка на Делян Пеевски. От редовия чиновник там нищо не зависи. Всеки гледа да остане и да не го изхвърлят на улицата. Затова си трае. В Министерство на вътрешните работи и в другите институции е по същия метод. Това е огромният хитрец в България. Това е Бай Ганьо. Едните ги подреди на трапезата, на други прави шоу, с цел да ги забавлява.

- На кои прави шоу?

- На простите хора.

- Интелигентните, коства ми се, не се връзват на шоу.

- За тях няма място в България.

- А по какъв начин си обяснявате поддръжката за Борисов от страна на европейски водачи като Ангела Меркел?

- Винаги се е знаело, че никой непозната страна няма да се втурне да брани нашия народен интерес. Всичко е двуличие. Особено западното двуличие е доста мощно. Меркел доста добре знае, че в европейския парламент ѝ трябват марионетки, които да натискат копчетата, когато желае да прокара избрана политика в Европейски Съюз. Меркел си преследва ползите на Германия, а не на България, не на Гърция и т. н. Още преди 15 години, до момента в който работехме по случая „ Батко и братко “, изнесохме 15-20 тома материали от Държавна фирма „ Земеделие “ в следствието. И докладваме на представител на ОЛАФ, а той ми вика: “ Вижте, вие си имате политици и нас това не ни интересува. Вие си се оправяйте тука “. Никой нищо не го интересува извън. Всичко е двуличие и веществен интерес. А Борисов в това е най-хубав.

- В какво е добър?

- Да дава на който би трябвало. А пък народът дано си дере гърлото на улицата, да вика, да му празен джоба. Няма какво да стане. Ето по тази причина митингът на улицата ще се радикализира. За Борисов това би трябвало. Няма кой различен да го смъкна, с изключение на хората. Всички други са добре нахранени сега – по този начин наречените синдикати, браншови организации. Шефовете им са със личен бизнес, който им дава опция да вършат поръчки, да взимат средства от Европейски Съюз. По този метод те не се борят за отбрана на техните членове. Всичко е подредено. Хората би трябвало да решат най-големият казуса на България - хунтата на Борисов.

- Продължава ли министър председателят да спи на мека пухена възглавничка, откакто над 100 дни има митинги?

- Не, той доста се наскърбява, тъй като има вяра, че най-големият хитрец е той. Борисов не може да си показа, че има хора в страната, които съблюдават законите и си заплащат налозите. Той ни мисли всички за тарикати и си вика: „ Аз съм най-големият хитрец. Значи аз би трябвало да ви ръководя “. Това е философията на Борисов. Той е сгрешен още там, на улицата. Той не може да одобри, че България е страна. За него всичко е да заобиколиш закона, да излъжеш, да набуташ в джоба на някой, да направиш всякакви циркове. Той си мисли, че това е България – целият народ е в схемата. Сбъркан е този човек. Освен в пандиза, той би трябвало и да се лекува. С него би трябвало да е ѝ основния прокурор.

- Като споменахте за него, да ви попитам за какво в последно време не сме го виждали. Беше ни заречен, че ще пребори битовата престъпност по селата. Сега, обаче никакъв го няма.

- Прави се на елементарен и по тази причина се крие. Той нали сподели, че се прави на елементарен, само че не може толкоз добре, колкото премиера. Видя се, че той е част от незаконната хунта. Той ги пази. Облечен си във власт, сякаш, с цел да наказваш нарушителите, а ти ги пазиш. Да се крият тези мизерници, тъй като единствено унищожават човешки ориси.

Интервю на Катя Илиева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР