ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Цената на антируската истерия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Божидар Чеков във " Facebook "

Петък 16-ти октомври, на връщане от учебно заведение четиридесет и седем годишният преподавател по история - Самуел Пати е атакуван от чужд юноша въоръжен с 35 сантиметров нож. Минути след експанзията, главата на преподавателя се търкаля по тихата уличка водеща към неговия дом. Привлечени от крясъците на локалните поданици, служителите на реда обкръжават похитителя и съумяват да го обезвреждат с 7-8 патрона.

Убиецът е 18 годишен чеченец роден в Москва на име Абдула. Пристигнал е с родителите си, брат, сестра и дядо преди 10 години. Всички те са с политическо леговище, даващо право на куп обществени помощи, единствено тъй като Чечня е недемократична страна, васал на Русия. Между Кавказ и Париж очевидно има утъпкан кулоар, тъй като по него съгласно неофициални данни са минали към 40 000 чеченци. Всички те са капсулирани в непромокаеми общества, където се практикува някакъв феодален ислям.

Подслона, който Франция им дава се дължи на изказванията, че водят война против Русия! Полицията постоянно се натъква на банди от този етнос, тъй като нейните членове се занимават най-вече с кражби и трафик на опиати. Още първите следствия по убийството на учителят демонстрират, че сред кавказката общественост и на крайния ислям, някогашни и бъдещи джихадисти е осъществена " топла връзка ", почиваща върху общата им ненавист против Франция и неверниците като цяло. След последното зверско ликвидиране, всеки естествен французин би трябвало да се се попита, " откакто нашите врагове са руснаците, а не чеченците, какъв брой френски глави са отрязани от тях "?

Самуел Пати е 260-тата жертва, която французите дават единствено последните 5 години, след покушението против " Шарли Ебдо ". Всички починали са посечени с " Хладно оръжие ".

Защо точно Франция? Защото страната е международна витрина. Всичко което се случва във Франция има международен отзив. Френската конституция е изцяло противоположна на Корана. Между другото тя подсигурява свободата на словото, даже до " Богохулство ". Правото на дамата да разполага с тялото си и всеки жител да има вяра в каквото си желае, даже и в нищо.

Създателите на този свободомислещ документ в никакъв случай не са мислили, че в миналото тяхната благотворителност и доверчивост ще бъдат употребявани от фанатизирани врагове на цивилизацията. От Жан Жак Русо до наши дни те пишат закони с " универсално значение ", затваряйки очи пред религиозните граници. Френските политици постоянно отхвърлят полските подмятания по отношение на една бъдеща европейска конституция, която да загатва " християнските корени " на европейската цивилизация. Следствие на техният няколкогодишен напън, Гърция отстрани на 15 май 2000 година, религията от документите за идентичност на жителите си. Тази " победа " на конституцията над църквата, чиято благородна цел е равнопоставеността, не се споделя от всички мюсюлмани.

Те прииждат в Европа знаейки, че имат права, само че отговорностите са доста надалеч от съзнанието им. Различни фондации и сдружения не ги оставят сами. От " Мюсюлманските братя " до фондациите на Джордж Сорос, всевъзможни проповедници пристигнали особено от Близкия изток, упътват мисленето и живота им.

Толкова ли са слепи западните политици, че не виждат опасността от ислямската вълна от Азия и Африка, формирана от хора, чиито метод на живот нямат нищо общо с нашия? Много ясно, че има известна доза геостратегическа слепота. Тя се дължи на " Руската опасност ", която засенчи " ислямската " и вниманието на Запада се насочи към Русия. По времето на Елцин, когато Михаил Ходорковски и олигарсите разпродаваха благосъстоянията на най-голямата в света страна, никой в Съединени американски щати не изпита и грам паника.

Войната в Афганистан беше завършила с погром на руснаците, с помощта на американските ракети " Stiger ". Джордж Сорос се развъртя на московската борса и тя удари дъното. Епохата на " Биг Бизнеса " настъпи, само че за малко. На трона в Москва се качи Владимир Путин и съветника на Пентагона - Ричард Перл изкрещя, че новият съветски император заплашва международната пазарна стопанска система. Самолетите пратени от Бен Ладен, които се врязаха в кулите на Манхатън на 11 септември 2001 година, не отклониха вниманието на Вашингтон от " Руската опасност ".

Десетки " Тинк-танкове " останаха слепи за " джихада ", заявен от ислямистите за налагане на международен Халифат. 300 джихадисти бяха затворени в базата " Гуантанамо " и съгласно ръководещият хайлайф на Съединени американски щати въпросът се завърши. Оставаше този инат Путин, чието въздействие по света растеше с всеки изминат ден. Съвсем изненадващо, най-известният отстъпник и антикомунист Александър Солженицин, завръщайки се след двадесетгодишно заточение в Съединени американски щати, поддържа новият съветски водач. Позицията му провокира изненада, най-много в страната която му беше дала леговище. Духовността изчезнала в Америка и съществуваща в Русия, това беше констатацията на Солженицин. Бившият отстъпник се оказа ясновидец. Той планува идния конфликт сред цивилизациите. Малко хора го схванаха.

Маккейн и Сорос не бяха сред тях. Двамата, ръка за ръка проведоха цветните революции под носа на Путин в Грузия и Украйна. Поставено бе началото на обръча към Русия. Атентатът по време на маратона в Бостон на 15 април 2013 година, проведен от двама братя чеченци - Тамерлан и Джохари Царнаиев, не промени с нищо упреците, които сипеше Държавния департамент против съветското " принуждение " в Чечня. Бомбата в Бостон умъртви 3-ма и рани 264 участници в надпреварата. Преди да бъде погубен Тамерлан простреля още двама служители на реда, само че протичащото се към границите на Русия беше доста по-важно за американските ръководещи.

Щом като в Чечня водиха война против Путин, даже под знамето на Алкайда, те са наши " другари ". Ердоган побърза да се възползва от американската слепота и нахлу в Сирия. Путин го спря. Необезпокояван от никой в Средиземно море, турският президент прекрои картата и нахлу в Либия. Американците, които не смеят да стъпят повече на никаква минирана земя, го упълномощиха да нападна руснаците на всички места където мирише на водка. Факта, че Ердоган транспортира джихадисти от Сирия в Либия и от Либия в Азербейджан не им пречи. Че те са с кръв по ръцете, още по-добре. Арменците са малцина и разчитат на Русия. Погледнато от Вашингтон, никой няма потребност от тях. Може би още е рано за равносметка, само че въпреки всичко. Кой е агресор? Кой окупира непознати територии? И претендира за водачество на ислямския свят?

От където и да бъде видяно, това не е Русия! А-а-а Крим! Искате да кажете Кириюрту. Катерина Велика побеждава турците и завоюва полуострова. Царят настанява там съветската флота и му дава името Крим. Тогава не е имало Украйна. Путин единствено сложи нещата на място.
Къде е България в този международен въртоп, в този конфликт на цивилизации? Нейната външна политика е недвусмислена. България е избрала империята, която най-дълго е работила за нашето духовно и икономическо развиване. В момента български военни кораби вземат участие в маневри в Егейско море с турската флота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР