ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Искам да ви покажа едно писмо...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Искам да ви покажа едно писмо, то не е адресирано до мен или до вас. Но на кого му пука към този момент. Тайната на кореспонденцията така и така е от дълго време прецакана и то по самодейност на самата каскетура. Затова нямам скрупули, че ви поканвам да хвърлите едно око на непозната поща. Поне да раздразня любознанието ви и по този начин да ви дам мотив, че всякакви дебелокожи лелки и поцинковани кофи, докопали се до пост и власт, лъжат без да им мигне окото, че със свободата на медиите у нас всичко е цветя и рози. Между другото, прочетох някъде, че в случай че дълго време словоблудстващ без да мигаш против камерите, това е сигнал за мозъчно увреждане. Честно! Така че, вглеждайте се в този подробност, когато наблюдавате скечовете на ръководещите плямпала по тв приемници, брифинги и джипки.

Но да се върна на писмото. Ето го. Изпратено е до управата на телевизия ''Евроком''. Първо дано да ви покажа плика. Неугледен, на ниска цена, с адрес, надраскан на ръка с необразован почерк, освен това. Оказа се обаче, че макар мърлява опаковка, писмото е от ДАНС. Стряскащо е, че една дребна, партийно необвързана телевизия с годишен оборот от скромните 800 000 лв., съгласно финансовите ѝ доклади, е влезнала в полезрението на толкоз мастита по план загадка работа.

От нея се чака да проучва заканите за националната сигурност от доста и от чувствителни аспекти: от крупните финансови закононарушения и изпирането на пари, до тероризма, шпионажа и впрочем. Друг е въпросът, че същата тази организация, с прякор ''Българското ФБР'', е проспала да вземем за пример, че хазартният необут Васил Божков в продължение на три години е изтеглил 67 милиона в брой от ''Уникредит Булбанк''. Толкова му коствала на Черепа таксата ''спокойствие'', разнасяна в чували към тарторите на страната, с цел да си върти бизнеса без органите да му заничат в канчето. Но внезапно паничката на ''Евроком'' пробуди неукротимата им зоркост. От писмото, снабдено с всички публични реквизити, подпечатано и подписано от зам.-председателя на ДАНС - Недялко Недялков, лъсва повода за вниманието към ''Евроком'' с нейните сериозни излъчвания, създатели и опозиционни настройки по отношение на корупционния модел Борисов-Доган-Пеевски. Обяснението е, че поради прокурорска кореспонденция №35 от тази година по разказа на Специализираната прокуратура шефовете на ''Евроком'' би трябвало да дават лист на рекламните си контракти, на всичките си контрагенти по тях, както и на тези по договорите за предизборна реклама за локалните избори през 2019 година, приходите по тях, методите на заплащане.

Изискването е необичайно за организация, в която 3000 души получават заплати от нашия джоб и доста елементарно биха се снабдили с търсената информация, тъй като тя е обществена, тя е налична в Национална агенция за приходите, в ЦИК, в Сметната палата. Но очевидно номерът е различен. Нарича се ''психологически натиск''. Ето по какъв начин - демонстрира се крайчецът на една сопа, която да принуди малкия екран към хрисимост, към примирителност и към сервилност. Позната панорама! Подобен метод за заплашване на медия може да е вест единствено за Бетина Жотева, шефката на водопад, наименуван ''СЕМ''. Тя се гневи оня ден, че сме на 111-о място в света по медийна несвобода и ''това не било вярно''. Казва го и окото ѝ не мига. Нали ви споделих какъв признак и защо неприятно нещо е това. За същото е признак е настояването на ДАНС да бърза малкия екран, за неотложност. Явно след 10 месеца инспекцията на прокуратурата още тече с цялостна пара. И по какъв начин не. Сигналът ''Евроком'' да бъде разследвана за пране на пари, за черна каса, за неплащане на налози и впрочем гнусотии, беше пуснат от смелчагата Бареков за възмездие, че малкия екран спря да излъчва предаването му - ''Бареков и Байрактаров - без цензура'' поради несъблюдение на контракта. Не е изненада следващият му жълто-кафяв сюжет за омаскаряване в комбина отново с прокуратурата на някогашни сътрудници, на публицисти, на медии... Както му поръчат.

Втората част от словото на Люба Кулезич, което крие и странна изненада, можете да видите във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР