ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Уволненият протестиращ актьор пред ФАКТИ: Очаквах го

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Срещали сме ви с Даниел Михайлов – Викенти два пъти до момента. Първо, когато в Пловдив беше отстранена палатковата обсада, а по-късно, когато протестиращите преди няколко дни търсеха контакт с Цвета Караянчева.

Даниел Махайлов – Викенти е артист и играеше в Габровския трагичен спектакъл допреди към четири часа, когато беше уволнен, по личните му думи – поради дейното му присъединяване в антиправителствените митинги. От ФАКТИ се свързахме с Викенти, с цел да ни опише какво се е случило. Разговора ни четете в идващите редове

- Когато те уволниха по-рано през днешния ден, споделиха ли ти каква е повода за това?

- Онзи ден – в петък, по стратегия имах подготовки. Обадих се сутринта на шефа и му споделих, че нямам опция да се явя в точния момент на подготовката. Нямах пари за пътни, с цел да стигна до Габрово. Казах му това и, че в най-хубавият случай ще дойде в късния следобяд. Той ми сподели: „ Добре, ще има санкция. Аз не търпя такова нещо “. Аз му споделих: „ Добре, за мен е супер обикновено – аз съм отговорен, че не се явявам на подготовка “.

Днес отидох – имах друга подготовка. Преди подготовката той изиска среща с мене уединено. Каза ми: „ Решихме да те освободим от работа “. Попитах за какво, отговори ми, че отношението ми е несериозно. Казах му: „ Много бързо го решихте, в случай, че август месец бяхме в отпуск, а септември съм бил на две подготовки, в които никой не ми е направил една забележка “.

„ Виждам, че имаш гражданска позиция и се опитваш да станеш прочут по различен метод. Това няма да стане “ – това ми отговори той. Беше нещо, което ме обиди извънредно и разбрах от кое място идват нещата.

- Как мислиш – дали шефът Петко Койчев бил подбуден отнякъде да те уволни?

- Може и негово решение да е било, тъй като предходната седмица си говорихме и той ми говореше по какъв начин Боил Банов е най-хубавият министър на културата. Да, за него е добър може би, само че аз взимах 659 лв..

Пропуснах една подготовка и му споделих, че ще си приема санкцията. Готов съм и половината заплата да ми удържат, откакто съм отговорен. Аз съм подобен - супер прецизен. Четири години в Пловдивския университет не съм пропуснал нито една подготовка – нито една. После се усещах извънредно гузно, че не съм отишъл на подготовка. За мен беше обидно към себе си като артист, че не съм участвал.

Днес в случай че ми беше споделил, че ме уволнява, тъй като не съм се явил на подготовка, щях да го приема. Обаче, това, което ми сподели: „ Виждам, че имаш гражданска позиция и се опитваш да станеш прочут по различен метод – не с театъра, а по малките екрани, напред-назад. Това няма да стане “ – това беше крайната точка.

Разговорът стартира с: „ Решихме да те освободим. Във вторник е ти оправим документите “. Мисля, че трябваше да завърши там.

- По някакъв метод това уволняване ще се отрази ли на твоята гражданска позиция?

- Не, тази вечер съм на митинга. В момента се обличам, ходя на среща с юрист.

- Ще предприемеш дейности?

- Да, не мисля, че има причина да бъда уволнен. Август месец бяхме в отпуска, преди този момент имах една забележка към правоговора и ми споделиха да работя целия август върху това нещо. Аз работих, целия август съм чел непознати текстове с една запушалка в устата. Понеделник и вторник имах подготовка – тази седмица, след отпуската, и нямах нито една забележка нито от шефа, нито от режисьора.

Директорът ми сподели, че съм лекомислен, че са ми дали късмет. Не, не сте ми дали късмет – аз се явих на кастинг и го завоювах. Явих се дружно със седем други момчета, взеха двама души – аз бях измежду тях. Това не е да ти дадат късмет, а да го спечелиш.

Аз го чаках. Говорих си с доста хора от пловдивския митинг, тъй като зная какво е отношение на шефа. Той не сподели, че поддържа държавното управление, а „ Боил Банов е най-хубавият министър до момента “. Питал ме е за какво отивам на митингите.

Един сътрудник артист ми сподели: „ Братле, нали се сещаш, че сме на държавна работа – малко по-спокойно с тия митинги “. Аз му споделих: „ Братле, аз не съм мишка, мен не ме е боязън. Никой не може да ми вземе ръцете и гения “. Ето.

Не ми пречи. Аз съм работил 12 години в строителството и не ми пречи на следващия ден да хвана един обект и да изкарам месеца. Въпросът е, че и тук, както при „ Хиполенд “ – тъкмо мен напълно инцидентно ме уволниха един месец преди премиера. Щях да съм в „ Под игото “, нова пиеса с премиера на 10 октомври – един месец преди премиерата това се случи.

- Как мислиш, ще рефлектира ли това по някакъв метод на обществото?

- Аз потеглих от Габрово, до момента в който пътувах нямах интернет. Сега дойдох у дома и ми гръмна телефонът. Всички групи са гръмнали, писали са ми 20 индивида, звънят ми хора. Призовавам ги да дойдат тази вечер на митинга в Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР