ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Г-н Гешев, как е времето в Москва?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Главният прокурор Иван Гешев опита да пробута на срещата с подчинените си чиновници тезата, че е нападнат поради чутовните си триумфи в битката с мафията и битовата престъпност. Написаното слово, обаче е на светлинни години от действителността.

Защото хората, които излязоха на площадите, с цел да скандират „ Гешев е срам “ желаят единствено едно – законът да важи за всички. Обвинител №1 малко заявява: „ няма да допуснем двойни стандарти “. Айде, бе! Реалността демонстрира напълно друго-триумф на мафията. Груба неточност би била Гешев да омаловажава толкоз осезаемо силата на спомените ни.

Защото още е пред очите ни ехидната му физиономия, когато публицистите го попитаха за следствието към скандалните разкрития в „ Осемте джуджета “. Същото изражение виждаме и на въпросите, свързани с разкритията за корупция с присъединяване на някогашния финансов министър Владислав Горанов. Не по-различно е държанието на Гешев по отношение на записите на премиера Бойко Борисов, които с изключение на всичко друго сринаха със земята институционалните устои на страната в лицето на ръководителя на Народното събрание, президента и самия премиерски пост. Толко хард порно едва ли някой е виждал в едно ръководство на страна, камо ли европейска.

Аналогична е и обстановката с кюлчетата злато и пачките с пари, натъпкани в чекмеджетата в премиерската спалня. Пълен игнор, като че ли нищо не се е случило. Десетки са образците за това по какъв начин прокуратурата от дълго време робува на правилото: „ За едни може, за други не “. Повече от явно е, че законите не важат за хората от задкулисието. Нещо повече, сътвори се порочна процедура държавното обвиняване да ги избелва. Така депутатът Делян Пеевски, да вземем за пример се прероди в един от най-„ чистите “ предприемачи. А димките на Гешев, че видите ли хванали този или оня министър могат да разплачат единствено хлапетата от детската градина.

За малко по-големите от дълго време е ясно, че бушоните са горят, когато веригата би трябвало да се прекъсне, с цел да не се батиса цялата. В същото време съперниците на ръководещите се гърчат по разпоредбите на диктата. Арести и затвори за тях се желаят до дупка. Без значение дали против уличените въобще са събрани доказателства или както най-често става някой „ наш човек “ взел, че написал под диктовка неизвестен компромат, разбирай сигнал. Случващото се по нашите земи съответствува едно към едно със това, което виждаме на Изток от нас. Точно поради това, до момента в който прокуратурата не потвърди с дейности, че разпоредбите и законите важат за всички, в това число за Борисов, Пеевски, Доган, Горанов и още доста други, най-логичният въпрос към Иван Гешев ще си остане: „ Как е времето в Москва? “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР