ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Контрапротестите: защо на сцената излезе и Бареков

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ето, че на сцената се появи и Николай Бареков. Бивш публицист, някогашен началник на телевизия, някогашен партиен водач, някогашен евродепутат. Вероятно има нова сезонна активност - контрапротестиращ. От Емилия Милчева.

През зимата на 2013 година избухнаха митингите против цените на тока. Тогава в София - с цел да поддържат първия кабинет на Бойко Борисов, дойдоха свиневъди и докараха свине в камион с плакати: " Бойко - кръстник на свиневъдите! " и " Бойко, в случай че теб те няма, и нас няма да ни има ". Мина време, видя се, че свине в България са се раждали и отново ще се раждат, макар африканската чума и без значение кой е на власт. Контрапротестите зачестиха. Малко по-късно те се трансфораха в запазена марка на оживялото 13 месеца държавно управление на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Но към този момент не са това, което бяха.

През 2020 година контрапротестите са единствено детайл от манипулативните техники на ръководещите за печелене на време - наред с плана за нова Конституция, измененията в Изборния кодекс, хорови и солови възгласи на отблагодаряващите се и внушения за тежки рецесии на хоризонта. Разбира се, нямаше по какъв начин да се мине без Големия протест - и ГЕРБ си направиха подобен, докарвайки с рейсове хора от цяла България. Същото направиха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които през ноември 2013, при кабинета " Орешарски " извозиха доста повече, с цел да изпълнят Орлов мост и Цариградско шосе съвсем до тогавашното заведение " Феята ".

Бареков самичък на контрабарикадата

И ето ти Николай Бареков, някогашен публицист, някогашен началник на телевизия, някогашен партиен водач, някогашен евродепутат - и сегашен контрапротестиращ, заради липса на друго обществено известно занимание. КТБ, финансирала малкия екран и политическата му кариера, банкрутира малко откакто Бареков стана евродепутат на изборите през май 2014 година. На последните евроизбори м.г. обаче неговото придвижване " Презареди България " получи едвам 0.2% или 3708 гласа. Но в този момент наподобява, че Бареков си е намерил сезонна работа.

Яви се с гражданска свита на Буджака край Созопол, с цел да покаже вилата на издателя на " Икономедиа " Иво Прокопиев, потвърждавайки, че лимитира достъпа до брега - а издателят съобщи, че за четвърти път ще го съди за неистини за него и фамилията му. С друга ударна група се опита да нахлуе в централата на " Да, България " на столичен бул.. От партията дадоха отговор с декларация, в която обявиха, че тяхната борба е с Делян Пеевски, не с подчинените му: " Пеевски, не се крий зад Бареков! Ако имаш грам достолепие излез с лицето си ".

Странно е, че уредниците на контрапроявите са заложили на Бареков, който не крие връзките си с Пеевски. В декларацията на " Да, България " той е наименуван и " потвърден клеветник-рецидивист ". Няма по какъв начин човек като него, изгубил публичното доверие, да манипулира и основава внушения, които да разединяват митинга и да всяват подозрения, че " всички са маскари ". Нали това е главната цел - Прокопиев с неговата вила на Буджака и Доган с резиденцията си в парк Росенец да бъдат сложени под общ знаменател.

Бареков бе задействан чак месец след началото на сегашните митинги. Това може да се пояснява или като белег, че вложенията в контраакции в този момент не са главно перо, или като краткотрайна претовареност.

Открийте разликите

Лесно е човек да разпознае контрапротестите. Достатъчно е да се види акцията в парк Росенец на 11 юли т.г., пред летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Тези, които се отзоваха на апела на " Да, България ", пристигнаха непринудено и неорганизирано, за разлика от гласоподавателите на Движение за права и свободи, натоварени в рейсове и докарани в ранни зори да пазят портите на Доган.

Протестите имат ясно дефинирани цели. Настоящите желаят оставките на премиера Бойко Борисов, на неговото държавно управление и на основния прокурор Иван Гешев като обвързани със задкулисието, нагледно несъмнено като " Сараите ". Контрапротестиращите нямат други цели, с изключение на да осмеят, унижат и остракират жителите и тяхното неодобрение. Затова и контрапротестите си наподобяват, само че всеки митинг е друг по своему. Така да вземем за пример през септември 2019, когато хиляди жители проведоха шествие против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор, група роми бяха пратени да опорочат митинга. Някои от тях признаха, че са им платили по 20 лв.. Участието им обаче несъмнено ще се запомни с фразата " Гешев е наслада " - точно по този начин един от тях сричаше надписа " Гешев е расист ". Ето по какъв начин неслучилата се интеграция на ромите и отпадането на доста от тях от просветителната система не просто провали акцията, а направи от нея анекдот.

За разлика от тях, Бареков умее безпрепятствено да чете и да приказва - по този начин резултатът на ехолалията е обезпечен. През 2014 вадеше някакви фотоси на Борисов дружно с видни СИК-аджии и други босове на групировки, обявявайки, че Борисов е план на Държавна сигурност и е обвързван с убийства на десетки основни фигури на прехода. А през днешния ден упреква водача на " Да, България " Христо Иванов в заиграване със задкулисието.

При акцията му в централата на извънпарламентарната групировка го посрещнаха с кадър по какъв начин пече кебапчета за гласоподавателите си преди 6 години.

Тази скара към този момент затвори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР