ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Страшни прогнози: Суша и наводнения погубват България до 2030 г.

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Тези дни стряскащи заглавия се появяват в известни осведомителни интернет уеб сайтове и национални всекидневници “. Страшни прогнози: Суша и наводнения погубват България до 2030 година В проект на Министерство на вътрешните работи се планува въвеждане на система за обезпечаване на непрекъснатост на доставките на главните артикули и услуги за популацията “. България е изправена пред рискове от суша и наводнения съгласно прогнози до края на века, а десетте най-тежки бедствия и произшествия са регистрирани през последните 15 години. Това се споделя в разбор на Националната тактика за понижаване на риска от бедствия до 2030 година, въз основа на която министърът на вътрешните работи Христо Терзийски предлага държавното управление да одобри План за деяние за интервала 2020-2024 година, прецизира в. Труд.

В документа, който е оповестен в четвъртък за разискване в Портала за публични съвещания, са разказани най-важните действия на ведомствата Министерство на вътрешните работи, МОН и БЧК. Предвиждат се разяснителни акции още в предучилищна възраст, както и надпревари и състезания, свързани със отбраната при бедствия при децата. Планирани са образования и в по-горните класове, както и във висшите учебни заведения, по-добра подготовка на администрацията. В Плана за 2020-2024 година е заложено и създаване на народен риск указател, стимулиране на застраховането и обезпечаване на ниско-лихвени или безлихвени заеми за по-бързо възобновяване след бедствия. Необходимо е да бъде въведена система за обезпечаване на непрекъснатост на доставките на главните артикули и услуги за популацията.

Важната за хората информация в тези горещи летни дни ни напомни за един ефектен изчерпателен материал " Визионери?! Има такива хора и у нас “, оповестен на 05.08.2018г. в Actualno.com от писателя и публицист Георги Гълов,/съавтор на автобиографичния бестселър за Иван Славков-Батето и на книга за естрадната легенда Емил Димитров/.Гълов цитира впечатлен " Свършват хубавите места горе, тук, на Земята, климатът става все по-лош " - изявление във вестник 24 часа от 2007 година с юрист Цветан Цветанов. Георги Гълов цитира и друга част от изявлението на Цветанов пред вестника. " Направил съм прогнози още преди десетина години /тоест при започване на 90-те/, че скоро ще има доста огромни рецесии за вода и даже спорове. Затова би трябвало да се вземат незабавни ограничения ". И по-нататък: “Факт е, че на Земята има съществени екологични проблеми и заради световното стопляне все по огромни елементи от планетата стават неизползваеми. Това дава съображение на доста хора да се тревожат за бъдещето на своите деца.… " Да продължим с друга извадка от обявата на Георги Гълов “Толкова години след изявлението с юрист Цветан Цветанов съм впечатлен още веднъж от тези невероятни прозрения на един българин, за климата, водата, естествените бедствия, за миграцията и за споровете. Изказани преди години, надалеч преди нашите политици и гадатели да си помислят в това към този момент далечно време да разясняват тези световни и значими и за всеки обособен човек въпроси! За това, че в действителност имаме рядко срещан самобитен визионер и то с потвърдени като случили се факти-прозрения, ще прибавя, че в допълнение прочетох в редица електронни наши и непознати издания информация за един ефектен научнофантастичен роман, написан преди 30 години от този български юрист под заглавието " Колапсът ". Македонската организация " Охрид-прес " прави любопитното изобретение, че има създател на Балканите със ефектен роман и го назовава " Балканският Жул Верн ".

Да продължим с прозрения по тези въпроси на юрист Цветан Цветанов в две изявленията, дадени на 15 август 2018 година и второто на 29 април 2020 година в разгара на пандемията пред осведомителния портал Dir.bg. Те са със заглавия: „ Българският Жул Верн: Очаква ни всеобща роботизация и исторически контакт с извънземни “ и „ Как един българин предсказа днешната рецесия и " виртуализацията " на индивида. Предстоят дълбоки промени в човешката просвета “

Да забележим какво пишат сътрудниците в Dir.bg за юриста, който е правил голям брой догатки, които са се оказали правилни. Припомнят, че в средата на 80-те той написа в роман за появяването на „ дребен и отдалечено “ обвързван компютър т.н галактически таблет.А в същия научнофантастичен роман “Колапсът “през 1987 година разказва опцията дребни черни дупки да бъдат употребявани като източник на сила за мотор за пътешестване в Космоса, концепция, доказана от гениалният академик професор Стивън Хокинг при започване на 2016 година.Адвокатът предсказва твърдо в изявлението през 2018 година появяването на „ виртуалния “човек “ и обвързва тази си концепция със задаващи се на Земята климатични промени и вероятни рецесии “.

В отговор на въпроса: Имате ли някаква нова прогноза, която съгласно Вас може да се сбъдне в близкото бъдеще? – Цветанов тогава дава отговор „ За страдание, фрапантна смяна на климата с вероятни рискови последствия за живота на индивида и за околната среда, необратимо изгубване на скотски и растителни типове. Цялото човечество би трябвало да се приготви и да вземем занапред доста съществени ограничения. “И продължава:

Тежка водна рецесия се задава на Планетата, което при неумереното разгръщане на международното население може да докара до тежък проблем - загуба на плодородност на почвите и оттова жестока рецесия с изхранването, както и до нови и то огромни мигрантски процеси към по-богатите с такива запаси страни и обезлюдяване на обособени големи региони на планетата. Въпрос е дали ще бъдат избегнати страшните спорове, които съпровождат такива събития. Разбира се мисля, че ни чака откриването и потреблението на нови източници на сила, както и софтуерни решения, учредени на нови физични правила.

При този отговор със към този момент сбъдващи се впечатляващи прозрения,наистина оставаме без коментар.

Накрая да се върнем на Плана за деяние за интервала 2020-2024 година в който, са разказани най-важните действия на ведомствата Министерство на вътрешните работи, МОН и БЧК. Предвиждат се разяснителни акции още в предучилищна възраст, както и надпревари и състезания, свързани със отбраната при бедствия при децата. Планирани са образования и в по-горните класове, както и във висшите учебни заведения, по-добра подготовка на администрацията.

И да забележим,какво вършат към този момент над 15 години високо професионално, журналистката Невена Праматарова,водеща,предаването Арт ефир от БНР и юрист Цветан Цветанов във фондацията “ Европейски екологичен фестивал “,чиято активност двамата,като тандем със непретенциозен екип доброволци провеждат и управляват.Лично, носителят на Нобелова премия световноизвестният еко държавник и вицепрезидент на Съединени американски щати Ал Гор,сключи контракт с фондацията и подари правата на фамозния си бестселър „ Атака против разсъдъка “,издаден през 2009 година на български. Фондацията организира към този момент 15 години, единствения в страната интернационален екологичен фестивален конгрес,за документални филми,тв стратегии отдадени на екологията,както и обучителни модули с присъединяване на стотици деца от учебните заведения в община Кърджали с партньорството на БЧК, МВР-Гражданска отбрана на популацията.В обучителните модули към този момент 10 години стотиците деца-ученици се образоват познайте на какво.С присъединяване на професионални специалисти на отбрана при естествени бедствия и повреди,оказване на първа здравна помощ,защита от кибер-атаки и терористични набези на всеобщо посещаеми публични здания и места в учебни заведения,търговски и транспортни центрове.В годишните изяви за възпитаване на обич към природата и опазването на околната среда и запознаване с последствията от климатичните промени партнира Българският Антарктически институт и персонално неговият началник и шеф,световноизвестния български академик професор Христо Пимпирев.Фондацията е основател и на медийно оповестената с необятна социална поддръжка също визионерска концепция за създаване на Скулптурна комбинация в София,в чест на благодарност към активността на българските медици.

И по този начин за край да приключим с казаното от журналиста и писателя Георги Гълов за юриста, който и съгласно него е необикновен визионер.

" Понякога се питаме дали си познаваме и разпознаваме същинските въпреки и необикновени визионери, или сме почитатели на папагалите и врачките-екстрасенси. Това не е въпрос “.

Автор: адв. Цветан Цветанов

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР