Фактът, че Унгария сключва договор с Русия за руската ваксина

...
Фактът, че Унгария сключва договор с Русия за руската ваксина
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: И България може да ползва руската ваксина

Фактът, че Унгария подписва контракт с Русия за съветската ваксина „ Спутник V “, демонстрира, че и ние бихме могли да го създадем. Това сподели за „ Фокус “ доцент Андрей Чорбанов, шеф на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология на Българска академия на науките.

По думите му към момента не може да се каже коя ваксина е най-хубавата и ефикасна при всеобща имунизация, тъй като всички към момента са пробни и няма задоволително информация.

„ Най-вече страните от Европейска комисия са избрали имунизациите на Pfizer и Moderna, до момента в който едно многомилиардно население като това на Индия, Китай и Латинска Америка, сега закупува съветската ваксина.

В никакъв случай не може да се каже, че единствено страни от третия свят са се спрели на нея. От имунизацията поръчват и Унгария и Израел. Това, което чисто теоретично я разграничава от тази на AstraZeneca, е доста малко.

Оттук нататък към този момент тестванията, метода и изискванията на произвеждане са тези, които могат да създадат един артикул по-качествен или по-некачествен. Но към момента ние нямаме безпределно доста информация до каква степен това ще бъде панацеята за справяне с тази пандемия “, изясни той.

Проф. Андрей Чорбанов сподели още, че след втората имунизация би следвало имунизацията да е протективна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР