Facebook обяви промени в начина, по който политическите реклами ще

...
Facebook обяви промени в начина, по който политическите реклами ще
Коментари Харесай

Facebook с нови технологични мерки в защита на евроизборите

Facebook разгласи промени в метода, по който политическите реклами ще се появяват в обществената мрежа преди идните избори за Европейски парламент, съобщи БГНЕС.
" Въвеждаме няколко нови инструмента, които ще ни оказват помощ да реализираме двете основни цели, които специалистите ни считат, че са значими за опазване на интегритета на изборите – попречване на опцията онлайн рекламите да бъдат употребявани за задгранична интервенция и увеличение на прозрачността за всички форми на политическа реклама ", съобщи Ричард Алън, вицепрезидент за световната политика на Фейсбук.
Инструментите се употребяват от предходната година в други страни, където са се провеждали избори, в това число в Съединени американски щати, Бразилия и Индия. Ключовите ограничения, които ще бъдат приложени за Фейсбук и Instagram по време на акцията за изборите през май:
- всички европейски рекламодатели би трябвало да бъдат оторизирани в личните си страни да разгласяват разгласи, свързани с политика и публични проблеми: ход, който цели да бъде преграда против евентуална интервенция в изборите от трета страна,
- всички реклами, свързани с политика, би трябвало да бъдат ясно обозначени, в това число да указват кой заплаща за рекламата, а за бизнес организациите – данните за контакт.
- Фейсбук ще блокира всички политически реклами, които не са регистрирани по надлежния ред от средата на април.
- ще бъде основан нов инструмент, наименуван Ad Library, в който всички реклами ще бъдат класифицирани като отнасящи се до политика и ще бъдат съхранявани 7 години. При натискане на бутон " Вижте детайлностите за рекламата ", ще се отваря прозорец с това какъв брой пъти е била гледана и демографска статистика за достигнатата публика, в това число възрастова група, местоположение и пол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР