Езотеричната астрология е вид интерпретация на наталната карта, която има

...
Езотеричната астрология е вид интерпретация на наталната карта, която има
Коментари Харесай

Езотерична астрология – въплътеното намерение на душата

Езотеричната астрология е тип интерпретация на наталната карта, която има за цел да подкрепи допълнението и поддържането на обичайните астрологични показания на наталната карта, като дава по-духовен взор към живота.

Езотеричната астрология е скъпа единствено за тези, които се стремят да живеят по-духовен или възнесен метод на живот. За всички останали обичайното астрологично четене е изцяло задоволително. Целта на езотеричната астрология е да разкрие въплътеното желание на душата и по какъв начин тя се стреми да изрази себе си за служене на другите.

Има четири ВАЖНИ аспекта на езотеричната астрология:

-Значението на зодиакалния знак
-Значението на Слънцето, Луната и Асцендента
-Езотеричните планетарни шефове
-Използването на седемте лъча на Божественото проявяване

Значението на Слънцето, Луната и Асцендента в езотеричната астрология е също толкоз значимо, колкото и в обичайна астрология, само че езотеричната астрология пренарежда целите на трите и им дава малко по-различно предефиниране.



-Асцендентът е знакът на опциите
-Слънчевият знак е знак за вероятностите
-Лунният знак е пандизът на душата

Асцендентът е най-съществен, защото се отнася освен до опциите на физическата форма, само че и до опциите на духа. Това е знакът, който е ключът към разбирането на въплътеното желание на душата.

Слънчевият знак демонстрира природата на личността, която душата ще употребява, с цел да изрази себе си, само че тя постоянно е подчинена на престижа на душата или асцендента.

И най-после, лунният знак се смята за най-големият зложелател на душата. Той показва несъзнателните трендове, които стопират душата да се показва в живота на индивида. За да се случи духовното израстване, човек би трябвало да се преобрази и да се освободи от рестриктивните мерки и минусите на своя лунен знак.

Планетарният шеф на знака се смята за енергийно показване на знака и също играе значима роля в езотеричната астрология и съставлява по-висшите качества на знака, над който ръководи. Има прогресивен, безоблачен и лунен планетарен шеф и всеки развива друга част от душата. Асцендентът разкрива изискванията за бъдещо духовно развиване. Слънцето дава по-дълбоко схващане на егото и неговите потребности, както и отзивчивостта на егото към душата. Луната демонстрира предишното и какви качества би трябвало да бъдат трансформирани, с цел да се реализира по-висша цел.



Седемте лъча

И най-после, езотеричната астрология преглежда седемте потока сила, известни като Седемте лъча. Смята се, че тези потоци от сила се изливат в Слънчевата система и засягат целия живот на Земята. Всеки лъч има друга природа и визира друга част от душата. Седемте лъча са:

• Лъч 1: Лъчът на Божествената Воля и Сила
• Лъч 2: Лъчът на Любовта и Мъдростта
• Лъч 3: Лъчът на нереалната просветеност и активност
• Лъч 4: Лъчът на Хармонията
• Лъч 5: Лъчът на съответното познание и просвета
• Лъч 6: Лъчът на идеализма и предаността
• Лъч 7: Лъчът на церемониалния ред и магия

Всеки от седемте лъча влиза в Слънчевата система посредством знаците на зодиака и се показва посредством три знака. Някои знаци могат да предават единствено един лъч, до момента в който други знаци могат да предават два или три лъча.

• Лъчът на Божествената воля и Сила се предава посредством Овен, Лъв и Козирог
• Лъчът на Любовта и Мъдростта се предава посредством Близнаци, Дева и Риби
• Лъчът на нереалната просветеност и интензивност се предава посредством Рак, Везни и Козирог
• Лъчът на хармонията се предава посредством Телец, Скорпион и Стрелец
• Лъчът на съответното познание и просвета се предава посредством Лъв, Стрелец и Водолей
• Лъчът на идеализма и предаността се предава посредством Дева, Стрелец и Риби
• Лъчът на церемониалния ред и магия се предава посредством Овен, Рак и Козирог

В езотеричната астрология лъчите разкриват най-висшите качества, които търсят израз посредством знака и потреблението на лъчите при тълкуването на наталната карта е от решаващо значение. Космическите сили в деяние играят голяма роля в ориста на всички нас, само че мнозина не съумяват да осъзнаят тази мощ за себе си.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР