Eзикът на тялото на кандидатите за депутати - от готовност

...
Eзикът на тялото на кандидатите за депутати - от готовност
Коментари Харесай

Думи и жестове в политиката

Eзикът на тялото на претендентите за депутати - от подготвеност за разговор до неотстъпчивост и решителност. Това виждат специалистите в държанието на новите кандидати за депутатските кресла. Според тях, гласоподавателят първо вижда и утвърждава типа и излъчването на един политик, а по-късно чува посланията.

Политиците би трябвало да внимават - техните жестове могат да породят доверие, само че може и да попречат да бъдат разбрани посланията им.

Това, което думите не могат да изразят, постоянно споделят жестовете.

" Виждал съм доста постоянно те да употребяват жеста, в който поставят ръка на сърцето и леко се покланят, т. е. демонстрират, че са откровени и уважението си към аудиторията. ", споделя Ивайло Карагеоргиев - специалист по невербална връзка.

Всеки политик, който се бори за доверието на гласоподавателите, би трябвало да знае базовите правила на езика на тялото.

" Добре е в случай че би трябвало да си събереш ръцете, да е в една такава позиция надолу, в която показваш, че явно си подготвен да чуеш другите и им даваш правото да имат свое мнение, добре е да не си кръстосваш краката, в случай че те се виждат от публиката, тъй като това демонстрира също затваряне. Добре е да бъдеш достоверно откровен. ", споделя проф. Антоанета Христова - политически психолог.

На този жест неговият генезис е забавен - той е доста подсъзнателно равнищен, даже е обвързван до някаква степен с жеста, когато се предавате, т. е. показвате тази част на ръцете си, която се счита за слаба и това демонстрира - ето аз нямам неприятни планове към вас, споделя Ивайло Карагеоргиев - специалист по невербална връзка.

Важно е да има синхрон сред думите и жестовете, които употребява един политик.

" В никакъв случай не би трябвало да приказваш без сказуеми, тъй като глаголите са деяние, обстоятелства. В никакъв случай не би трябвало да лъжеш, тъй като лъжата проличава в невербалното лъчение - тя проличава в очите, тя проличава в метода, по който гледаш в камерата или журналиста, или събеседника. Тя проличава в жестовете. ", споделя проф. Антоанета Христова - политически психолог.

Мода в жестовете на претендентите за политици няма. Но трендове има в цялостния външен тип - нещо, на което гласоподавателят също обръща внимание.

" Този блян при дамите политички да се обличат постоянно с едно костюмче, много кукленско костюмче, с едни хубави чанти и с високи токове да вървят, е една остаряла мода, това не е модата на актуалния политик. Съвременният политик наподобява всекидневно. Той също е в костюм, само че е с раничката, той е с колелото, той е с непосредственото държание ", добавя проф. Антоанета Христова - политически психолог.

Новият вид политик се стреми да печели благосклонности с премерено изложение на страстите си, само че и с не напълно обрано държание. Освен това, той се старае да наподобява образован, чудесно просветен човек.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР