Евтино сирене, опаковано във фолио, със силен вкус на свинска

...
Евтино сирене, опаковано във фолио, със силен вкус на свинска
Коментари Харесай

Сиренето натъпкано със свинска мас

Евтино сирене, опаковано във фолио, със мощен усет на свинска мехлем пробутват в огромна верига хипермаркети, оплака се потребителка от София.

Продуктът въобще не ставал за ястие поради извънредно неприятния си усет. " Дори синът ми не пожела да допре сандвичите, които му направих за закуска ", оплака се дамата, която е сигурна, че производителите към този момент заместват млякото освен с палма, само че и със свинската лой.

" Не бих се учудил, в случай че някой локален иноватор в действителност прави това, разяснява доктор Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.-

Ако в сиренето се употребява мехлем, би трябвало да се направи хидрогениране или да се сложат разнообразни типове добавки, с цел да се държи то твърдо и във форма ", изяснява той. Според него част от производителите бутат в сиренето разнообразни заместители, с цел да „ го изпълнят със наличие “. 

По думите му обаче най-разпространените шашми са две - заменяне на млякото с палма, която е по-евтина, а неотдавна наклонността е да се поставя вода.

" Палмовото масло явно излиза от мода, тъй като разпоредбите се стегнаха. Освен това, в случай че е оповестено съществуването му в продуктите, потребителите не го купуват ", разяснява шефът на „ Активни консуматори “ Богомил Николов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР