Еврозоната и ЕС отчетоха рекорден икономически спад, откакто се води

...
Еврозоната и ЕС отчетоха рекорден икономически спад, откакто се води
Коментари Харесай

Eврозоната с рекорден икономически спад - 15%

Еврозоната и Европейски Съюз регистрираха рекорден стопански спад, откогато се води статистика - надлежно 15% и 14.4% на годишна база през второто тримесечие, заяви Евростат.

Това става ден, откакто излязоха данните за Съединени американски щати и Германия, от които стана ясно, че американската стопанска система се е сринала с трагичните 32.9%, а немската - с 11.7%.

На тримесечна база еврозоната е осъществила спад на Брутният вътрешен продукт от 12.1% като последица от карантинните ограничения, свързани с коронавруса. Това е най-резкият срив от началото на времевата серия през 1995 година, се показва в прессъобщението на Евростат, в което се прецизира, че тази предварителна оценка се основава на непълни източници на данни и предстои на преразглеждане.

За целия Европейски Съюз също е регистриран исторически спад - 11.9% на тримесечна основа за интервала април-юни 2020 година

През първото тримесечие Брутният вътрешен продукт на валутния съюз се сви с 3.6%, а на Европейски Съюз - с 3.2%, напомня статистическата работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР