Еврото възобнови позициите си. Еврото се повиши отново над паритета

...
Еврото възобнови позициите си. Еврото се повиши отново над паритета
Коментари Харесай

Еврото се повиши отново спрямо долара

Еврото възобнови позициите си. Еврото се увеличи още веднъж над паритета си с $ до триседмичен връх в петък (9 септември) след огромно повишение на лихвените проценти и мнения от Европейската централна банка (ЕЦБ) за спомагателни покачвания в бъдеще.

Еврото възнамерява растеж от 1,2% за седмицата, откакто ЕЦБ увеличи лихвените проценти с рекордните 75 базисни пункта в четвъртък (8 септември) и алармира за по-нататъшни покачвания за битка с инфлацията, макар че стопанската система на блока върви към криза през зимата, отбелязва „ Ройтерс “, представена от.

Рецесията не е неизбежна, само че рискът от такава се е нараснал, съобщи европейският комисар по иконмикта Паоло Джентилони.

Еврото се увеличи с 0,73% до $1,0065, малко под предходните си върхови стойности, откакто съумя да доближи най-ниските си стойности от две десетилетия ($0,9864) по-рано тази седмица.

Доларът падна с 0,74% по отношение на кошница от съществени валути, защото диференциалите в доходността му понижиха.

Стерлингът се увеличи с 0,8% по отношение на $, откакто новият водач на Англия Лиз Тръс разгласи таван на растящите потребителски сметки за сила за 2 години, с цел да смекчи икономическия потрес от войната в Украйна. Английската централна банка отсрочи решението си за септемврийския лихвен % с една седмица, за 22 септември, след гибелта на кралица Елизабет II.

Доларът падна с 1,5% по отношение на йената до 141,94, отдръпвайки се от достигнатият 24-годишен връх.

Биткойн прескочи бариерата от $20 000 и чака най-хубавия си ден от 6 седмици насам, до момента в който щатският $ падаш.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР