Евроскептикът и член на Европейския парламент Найджъл Фараж започна поход

...
Евроскептикът и член на Европейския парламент Найджъл Фараж започна поход
Коментари Харесай

Фараж пак се намеси: Ще се бори срещу отлагането на Брекзит

Евроскептикът и член на Европейския парламент Найджъл Фараж стартира поход против вота на английския парламент, при който беше решено да бъде желано отсрочване на Брекзит.

В събота той започва поход в Съндърланд, североизточна Англия. Изборът на мястото не е инцидентен. Градът е първото място, в което се афишират за излизане на Англия от Европейски Съюз.

По време на събитието Фараж съобщи, че с настояването за отсрочване Брекзит е в заплаха.

„ Британското държавно управление се пробва да съобщи волята на народа, като изиска да се удължи срокът за овакантяване. Мислят, че могат да ни пренебрегват, само че ние ще стигнем до тях и ще се борим за Брекзит “, съобщи Фарадж.

Очаква се походът от над 430 км да приключи пред Народното събрание в Лондон на датата, на която в началото се предвиждаше Англия да напусне Европейски Съюз.

Фараж е някогашен водач на евроскептичната партия за Независимост на Англия. Той изигра значима роля в акцията за Брекзита. Сега той е твърдо срещу всякакво отсрочване на напускането. Тази седмица английските депутати обаче гласоподаваха пролонгация до 30 юни, ако договорката на премиера Тереза Мей С Брюксел мине на трето гласоподаване в Камарата на общините. Това обаче е оптималният интервал за удължение на Брекзита, без да се постанова Англия да взе участие в европейските избори през май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР