Евросъюзът готви спешно черен списък на офшорните зони. Новината идва

...
Евросъюзът готви спешно черен списък на офшорните зони. Новината идва
Коментари Харесай

Евросъюзът прави черен списък на офшорните зони


Евросъюзът готви незабавно черен лист на офшорните зони. Новината идва единствено ден, откакто по тематиката се развихри следващият скандал и от журналистическото следствие " Парадайс Пейпърс " изскочиха имената на международни водачи, водещи компании, известни спортисти, актьори и други В отговор на следващите такива разкрития от Брюксел очевидно се готвят да сложат завършек на укриването на налози в Общността и да изкарат на ярко приходите на богатите.

Така до декември т.г. Европейският съюз ще сътвори черен лист на данъчните убежища, които не си сътрудничат с него. Новината разгласи заместник-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис след съвещание на финансовите министри в Брюксел, съобщи Българска национална телевизия.

По думите му, казусът " Парадайз Пейпърс " и приключването на хиляди документи за отбягване на данъчно облагане от богати и известни персони може да даде подтик на финансовите министри по-бързо да прегледат сходни ограничения. Домбровскис подсети за предлагането на Еврокомисията мултинационални корпорации с повече от 750 милиона евро доходи да афишират обществено от кое място идват те и в коя страна на Евросъюза заплащат налози.

" Скорошно изследване сподели значителната роля, които финансовите медиатори и консултанти имат в избягването на данъчни заплащания в световен мащаб. Европейското законодателство може да бъде заобиколено посредством доста добре измислени схеми, като да вземем за пример отбягване заплащането на Данък добавена стойност. Затова е значимо националните управляващи да получават информация за евентуално нападателни схеми за отбягване на данъчни заплащания, преди тези схеми да влязат в деяние ", изясни Домбровскис.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР