Европейците смятат, че военни действия на Стария континент са възможни.

...
Европейците смятат, че военни действия на Стария континент са възможни.
Коментари Харесай

Доклад: Европейците не изключват война на Стария континент

Европейците считат, че военни дейности на Стария континент са вероятни. Основната причина - напрежението сред Запада и Русия. Заключенията са от отчет, поръчан от влиятелна немска фондация.

В подтекста на трагичните провокации пред европейската архитектура на сигурността, появяването на спорове - горещи и студени, анексиране и все по-чести хакерски атаки, задачата на отчета е да осветли два съществени фактора, които имат значение при вземането на решение - публичното мнение и експертните оценки за сигурността и външнополитическата обстановка в Европа.

Така звучи заключението на документа, наименуван „ Радара за сигурност 2019 - сигнал за пробуждане за Европа ". Той е поръчан от влиятелна немска фондация и демонстрира, че милиони европейци чакат военни спорове в Европа.

Проучването е направено в седем страни - Германия, Франция, Латвия, Полша, Русия, Сърбия и Украйна. Почти половината от популацията на тези страни - 47 %, чака сходни дейности. Освен от напрежението сред Запада и Москва, обстановката се усложнява и от прегрупирането на четири огромни фактора, които имат отношение към сигурността - Европейския съюз, Китай, Русия и Съединени американски щати.

Експертите регистрират и доста ниско доверие на европейците към политическите институции и върховенството на закона. Армията и полицията имат по-високи равнища на утвърждение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР