„Европейското предложение за старт на преговори с Република Северна Македония

...
„Европейското предложение за старт на преговори с Република Северна Македония
Коментари Харесай

Шарл Мишел е дал силна подкрепа на Северна Македония

„ Европейското предложение за старт на договаряния с Република Северна Македония включва всички македонски позиции и забележки и договарянията могат да стартират незабавно след утвърждението му “, са подчертали на срещата си ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и министър председателят на страната Димитър Ковачевски, оповестяват от държавната пресслужба, цитира dariknews.bg.

Шарл Мишел още веднъж е подчертал поддръжката и ангажираността на Европейския съюз за започване на договаряния със Северна Македония, като е показал, че това са основни моменти за напредъка на страната от икономическа, политическа и социологическа позиция.

Според Ковачевски поддръжката на Европейския съюз в процеса на интеграция на Северна Македония е от изключително значение за страната за осъществяване на главната стратегическа цел - пълноправно участие в Европейски Съюз. Той е уведомил, че през последните дни предлагането на френското председателство е разисквано на консултативни срещи с водачите на държавната коалиция, с дипломатическия корпус, гражданския бранш, с представители на експертната общност и медиите, както и с опозиционните партии.

В рамките на еднодневното си посещаване в Скопие ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел ще участва на днешното държавно съвещание, написа в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР