Европейското патентно ведомство представя доклад с данни от европейски университети

...
Европейското патентно ведомство представя доклад с данни от европейски университети
Коментари Харесай

ЕВП представя доклад с данни от европейски университети и публични изследователски организации

Европейското патентно ведомство показва отчет с данни от европейски университети и обществени проучвателен организации.

Университетите и обществените проучвателен организации (PROs) играят основна роля в иновационните екосистеми на Европа като източници на научни познания, които могат да бъдат усвоени от промишлеността. Данните демонстрират методите, по които се употребява европейската патентна система за тази цел.

Проучването се основава на проучване на европейски университети и обществени проучвателен организации - заявители на патенти в Европейското патентно ведомство (EPO) сред 2007 и 2018 година Предоставя се подробна информация за патентованите от тях изобретения, модели на комерсиализация и провокациите, пред които са изправени изследователските институции при извеждането им на пазара.

Изследователските институции към този момент комерсиализират повече от една трета (36%) от изобретенията, за които са подали поръчка за патент в Европейското патентно ведомство. Лицензирането на патенти е пожеланият канал за комерсиализация на изобретенията (патенти се употребяват при 70% от внедрените изобретения).

Те регистрират основаването на отделена компания като претекст за 41% от комерсиализираните изобретения.
Според отчета, МСП и огромните компании внедряват патенти поравно (средно по 40%). Повечето от сполучливите съдействия (74%) са подписани с сътрудници от същата страна и единствено с 27% оттатък европейските граници.

Източник:
https://documents.epo.org/projects/babylon/eponet.nsf/0/f90b78b96b1043b5c1258626006cce35/$FILE/Valorisation_of_scientific_results_key_findings_en.pdf

Целият документ е наличен ТУК https://documents.epo.org/projects/babylon/eponet.nsf/0/f90b78b96b1043b5c1258626006cce35/$FILE/Valorisation_of_scientific_results_en.pdf
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР