Европейското първенство по лека атлетика на открито стана поредното голямо

...
Европейското първенство по лека атлетика на открито стана поредното голямо
Коментари Харесай

Отмениха и Европейското първенство по лека атлетика в Париж

Европейското състезание по лека атлетика навън стана следващото огромно спортно събитие, което се анулира поради пандемията от COVID-19. Шампионатът на Стария континент трябваше да се организира в интервала 25-30 август, само че нощес се е състояла изключителна среща сред организационния комитет и Френската атлетическа федерация, на която е било взето решение за анулацията му.

The Paris 2020 European Athletics Championships, scheduled to take place at the Charlety Stadium from 25-30 August, have been cancelled.

: https://t.co/WsFBeJ0oIv pic.twitter.com/kLXkUnlYiX
— European Athletics (@EuroAthletics) 23 април 2020 година " С голямо страдание разгласяваме анулацията на Европейското състезание в Париж 2020”, съобщи краткотрайният президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

“Надявахме се в тези сложни времена да предложим на европейските спортисти едно огромно събитие в края на лятото. За страдание, през днешния ден (б.р. вчера) уредниците и френската федерация ни осведомиха, че след полемика със съответните национални и локални органи за публично здраве и безопастност стопират организацията на шампионата и то се анулира. Колкото и да съжаляваме за тази вест, е значимо да повторим, че в тези невиждани времена най-важно е здравето на всички спортисти, почитатели, публични лица, сътрудници и всички свързани със спорта. Винаги ще вършим това, което е най-добре за членовете на нашето атлетическо семейство и необятната общност ", сподели още Добромир Карамаринов, който е президент на и на Българската федерация по лека атлетика.
Съветът на Европейската атлетика ще разиска в детайли това решение на идната си видеоконферентна среща на 7-8 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР