Европейското първенство по футбол през 2020 г. ще бъде невиждано.

...
Европейското първенство по футбол през 2020 г. ще бъде невиждано.
Коментари Харесай

Квалификациите за Евро 2020 са тук! Къде е България?

Европейското състезание по футбол през 2020 година ще бъде невиждано. 12 града, в които ще се играят мачове, домакините няма да се класират непосредствено, 24 тима, които ще вземат участие и щипка от Лигата на нациите.

В последно време българският народен тим, селектиран от Петър Хубчев, жъне много позитиви за играта си, а вярата за класиране на европейско състезание, което не се е случвало на " лъвовете " от 2004 година насам, е огромна.

Причината е и по-изгодната позиция на отбора. След положителното си показване в Лигата на нациите и второто място в групата, националите към този момент са в трета урна на жребия за квалификациите, който ще бъде изтеглен през днешния ден от 13:00 ч. в Дъблин. Това значи, че в групата ще има единствено 2 по-силни тима и при положително показване, отборът има късмет да играе на шампионата на Стария континент след 2 години.

Снимка: uefa.com

Първа урна: Белгия, Хърватия, Англия, Франция, Холандия, Португалия, Италия, Испания, Швейцария, Полша.

Втора урна: Германия, Исландия, Босна и Херцеговина, Украйна, Дания, Русия, Австрия, Уелс, Чехия, Швеция.

Трета урна: Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Норвегия, Сърбия, Финландия, Шотландия, Израел, България.

Четвърта урна: Албания, Кипър, Естония, Грузия, Гърция, Литва, Черна гора, Словения, Унгария, Румъния.

Пета урна: Армения, Азербайджан, Беларус, Гибралтар, Казахстан, Косово, Люксембург, Македония, Молдова, Фарьорски острови.

Шеста урна: Андора, Лихтенщайн, Сан Марино, Малта.

Снимка: uefa.com

Отборите ще бъдат разпределени в 5 групи по 5 отбора и 5 групи по 6. Първите 2 тима се класират непосредствено за шампионата. Така остават 4 места, които ще бъдат избрани след шампионат от спечелилите или подгласниците в Лигата на нациите, а в него националният тим също има огромна възможност да играе, в случай че не се класира през формалните квалификации.

Мачовете от пресявките ще се проведат от 21 март до 19 ноември 2019 година
България е на 29-о място в Лигата на нациите. Какво следва? Защо второто място в групата е положително за националния тим по футбол?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР