Европейският здравен пропуск, който влиза в сила от днес, ще

...
Европейският здравен пропуск, който влиза в сила от днес, ще
Коментари Харесай

Европейският здравен пропуск влиза в сила от днес

Европейският здравен пропуск, който влиза в действие от през днешния ден, ще бъде нужен при пътешестване в 33 европейски страни, съобщи Франс прес.

За да можете да пътувате в тези страни, е належащо да имате сложена ваксина против коронавирус, да сте преболедували от коронавирус или да имате негативен тест за коронавирус.

Здравният пропуск ще бъде наличен в книжен и в дигитален вид и ще бъде под формата на Кю Ар код, който ще може да бъде проверяван от чиновниците на транспортните компании (независимо дали става дума за аероплан, трен или кораб) и от полицията.

Сертификатът съдържа данни за идентичност (име, дата на раждане) и данни по отношение на имунизацията (вид ваксина, брой на поставените дози, дата на ваксинацията) или за теста (дата и тип на теста и дали резултатът е негативен или положителен).

Европейският пропуск ще е един и същи в 27-те страни от Европейския съюз и в още шест други страни (Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия и Швейцария). В някои страни обаче ще важат някои спомагателни правила за искащите да влязат на територията на съответната страна, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР